avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitate de platã
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitate de platã

In urma cu doi ani s-au montat repartitoare de caldura,totul bine si frumos,mentionez la timpul respectiv era alta conducere,presedinte-administrator,de cateva zile am primit o notificare din partea firmei care le-au montat ca suntem obligati conform "actului aditional la contract" sa cumparam si cititoarele montate pe casa scarilor in valoare de 200 euro plus TVA per/aparat ,la acel contract din vremea respectiva semnat de presedinte si administrator nu se specifica acest lucru,numai ca a aparut acel act aditional la contract semnat numai de administrator fara stirea presedintelui si binenteles a comitetului si a locatarilor.
Intrebarea este, fiind timpul scurt nu am putut aduna Adumarea Generala ,in schimb am mers din apartament in apartament si sa semnat pe liste doleanta fiecaruia daca este ori nu de acord cu plata acestor cititoare,am obtinut aprox.80% de semnaturi cu mentiunea "de acord",restul de 20 % cu mentiunea "nu sunt de acord" ori nu au fost acasa,am procedat corect ?,mai este valabila acordul de 50% +1 din proprietari in aceasta problema ?,daca da ideea este si va cer parerea in ce baza pot stringe acesti bani de la locatari si cum ii pot atasa la lista de plata,binenteles pe chitante separate.
Rog colegii,avocaţii şi juristii acestui forum care sau m-ai întâlnit cu acestă situaţiesă-mi dea un sfat.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 17:30, 10 Aprilie 2009
Nu inteleg care este legatura. Tot la fel de bine pot sa vina sa citeasca "atunci cand au chef" in ambele cazuri.
@marius cioca,
Dvs. nu vedeti legatura, iar eu nu inteleg ce vreti sa ziceti, chiar daca dati o explicatie: "atunci cand au chef".
Nu-i chiar asa. Baietii astia de la firmele de repartitoare pe langa faptul ca nu sunt chiar de capul lor, mai vor sa faca si treaba, deoarece chiar castiga frumusel si nu-i de ici-de colo. Daca nu vedeti legatura, este altceva. Discutia initiala, observati, a plecat de la faptul ca "cineva" incearca sa-mi bage pa gat un serviciu de care eu nu am neaparata nevoie, acum. Este treaba lui daca reuseste sau nu, dar asta era ideia. Ca acest serviciu are si niste avantaje, nu neg, eu am explicat cam cum sta treaba prin zona mea de activitate. Desi avem incheiate niste contracte de prestari de servicii, baietii nu prea pot sa se tina de clauze - zic in cazul lecturarii prin radio. Acum nu suntem nici noi asa "scortosi", ii mai lasam, poate-si vor reveni...
Pe de alta parte, prin tarile civilizate - departe de noi, se face o singura lecturare - la sfarsitul perioadei de consum a energiei termice, cand se procedeaza si la regularizarea costurilor. Acest lucru merge acolo unde oamenii traiesc intr-un confort termic normal. Se poate la noi? Prin unele locuri da, prin cele mai multe nu. Un exemplu dat de un reprezentant de la o firma de repartitoare care are activitate si in Bulgaria: oamenii au optat pentru o singura lecturare, plata unei sume fixe lunare, declarata de proprietar si regularizare la sfarsit. Bun, ce-au facut unii mai intreprinzatori: au demontat caloriferul cu tot cu "instrumente", l-au dat deoparte si au montat la loc un alt calorifer fara "instrumente". La sfarsitul perioadei faceau schimbul si la regularizare asociatia trebuia sa-i returneze o suma considerabila. Bineinteles ca de achitat, achitau proprietarii corecti din acel bloc!
La noi se mai poarta largirea spatiului sufrageriei, prin desfiintarea peretelui spre balcon si amplasarea ilegala a 1-2 calorifere in balcon. Smecherii made in EAST EUROPE!
Sa traiti mult!
Imi pare rau ca n- am fost mai clar. Cred totusi ca am raspuns la subiect. Era vorba de faptul ca vin sa citeasca prin telecomanda atunci cand au chef. Dvs ati spus, asta nu eu( pardon! ati spus "cand au timp sa treaca si pe la noi", dar eu am "tradus". Eu v- am raspuns ca asta nu este argument pentru alegerea uneia din cele doua solutii deoarece la fel se poate intampla si in celalalt caz daca este vorba de aceeasi firma. Adevarul este ca din punct de vedere al rentabilitatii(merita sau nu sa platesti in plus o asemenea suma daca asta nu schimba nimic dpdv al proprietarilor ci doar pt firma care citeste), nu prea am curajul sa dau un sfat ferm.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
marius cioca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iz de fals in administrare - energie termica Tonyde Tonyde Buna ziua. Pe scurt: Administratia are un intelegere cu firma de repartizare a costurilor la caldura. Am primit de la firma respectiva un document, ... (vezi toată discuția)
Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)
Caldura se plateste dupa lungimea caloriferului? CameliaValentina CameliaValentina Locuiesc in Bucuresti, intr-o garsoniera cf.3, suprafata utila este de 16.44mp;este corect ca administratorul sa masoare caloriferul si sa platim dupa lungimea ... (vezi toată discuția)