avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la munca

Buna ziua vreau sa va intreb ceva lucrez de 30 de ani in aceasi institutie iar in urma cu trei luni am fost diagnosticat cu ciroza hepatica In total am avut 25 de zile de concediu medical in tot acesti ani In urma cu cateva zile am fost sunat de la inteprindere caci sunt inapt de munca si ca se solicita de catre medicul de inteprindere schimbarea locului de munca In cazul in care societatea nu imi gaseste un loc de munca corespunzator boli mele ce o sa se intample cu mine o sa fiu dat afara sau in somaj Eu am 52 de ani si am o vechime de aprope 30 de ani de munca lucrez la SC ELECTRICA SA Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 9 Aprilie 2009
Dvs. aveti, din nefericire, o boala destul de grea.Medicul de medicina muncii isi face datoria. Astfel,potrivit Codului muncii:
Art. 185.
2) În vederea realizării sarcinilor ce îi revin medicul de medicină a muncii poate propune angajatorului schimbarea locului de muncă sau a felului muncii unor salariaţi, determinată de starea de sănătate a acestora.

Oricum, nu aveti de ce sa va temeti ca veti fi dat afara sau in somaj. Va recomand sa discutati cu medicul respectiv, care sa va puna in tema cu cele mai indicate solutii in situatia dvs.: schimbarea locului de munca sau a muncii, program de lucru redus, eventual pensionarea de boala.Pe primul loc trebuie sa puneti insa, tratarea si vindecarea bolii.Multa sanatate!
Sanatatea dvs.este mai importanta decat orice altceva. Si daca medicul de intreprindere se ocupa de dvs. o face numai pentru binele dvs. Medicul, cei din conducerea unitatii si cu organele sindicale vor colabora si vor gasi o solutie pentru gasirea unui loc de munca pentru dvs. Multa sanatate!
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului cazul în care, prin decizie a organelor competente de expertiză medicală, se constată inaptitudinea fizică şi/sau psihică a salariatului, fapt ce nu permite acestuia să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare locului de muncă ocupat.
Concedierea în baza art. 61 lit. c) din Codul muncii este obligatorie numai dacă organele de expertiză medicală constată că menţinerea salariatului este contraindicată întrucât i-ar afecta sănătatea.
In acest sens, beneficiază de indemnizaţie de şomaj, salariaţii concediaţi în temeiul art. 61 lit. c) din Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere - inapt - grad de invaliditate iii alice27 alice27 Buna ziua, Potrivit art. 61 lit. c) din Codul muncii, \"angajatorul poate dispune concedierea unui salariat in cazul in care, prin decizie a organelor ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare Cristian1Robert Cristian1Robert Buna seara, Doresc sa va intreb daca angajatorul poate legal sa ne disponibilizeze de la locul de munca pe motive de sanatate, aparute datorita muncii ... (vezi toată discuția)
Examen medicina muncii-rezultat negativ luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la examenul de medicina muncii. Ce se intampla cand in urma examenului anual medicul spune despre un angajat ca nu ... (vezi toată discuția)