Sunt de 38 de ani conducator auto,dintre care 17 ani am lucrat conducator auto (pe toate tipurile de masini de mare tonaj ce deserveau serviciile unei shele de foraj petrolier) la Schela Foraj Bucuresti (ulterior s-a redenumit Schela Foraj Chitila),as dori sa ma ajutati si/sau indrumati pentru a obtine informatiile necesare ,daca am dreptul la grupa de munca (in perioada lucrata la schele-17 ani) si care este baza legala .
Va multumesc anticipat ,daca este necesar revin cu informatii.
Solicitati in scris cu nr. de inregistrare/ data la sediul firmei sau cu confirmare de primire trimisa prin posta, catre firma unde ati lucrat sa va elibereze o adeverinta conform prevederilor Legii pensiilor publice nr. 263/ 2010 din care sa rezulte veniturile, sporurile primite, perioada lucrata de dvs. in grupa de munca si procentual timpul efectiv lucrat de dvs. in grupa de munca, in vederea pensionarii.
Daca firma respectiva la care ati lucrat s-a desfiintat, faceti solicitarea, dupa caz, la noua firma care a preluat activitatea dar si arhiva sau la Arhivele natioanale judetene, unde in mod normal trebuie sa se regaseasca arhiva.
am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati. tatal meu a muncit in trecut la sonde, la schela foraj chitila bucuresti, are cartea de munca acasa si vrea sa iasa la pensie, si trebuie o adevarinta de grupa pentru anii de munca care beneficiaza de grupa 1,, si 2 si trebuia acea adevarinta puteti spune de unde ar putea ridica acea adevrinta , ca am inteles ca acea firma schela foraj chitila bucuresti sa disfiintat sau sa vandut,,, multumesc
[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ati postat la o discutie deschisa de un alt utilizator, pentru o alta speta. In mod normal, respectand regulamentul forumului trebuia sa deschideti o discutie noua. Conform aceluiasi regulament Nu postati cu majuscule.
Adeverinta pentru grupa de munca se solicita la firma, cu nr. de inregistrare/ data. Adeverinta emisa trebuie sa respecte modelul din anexa 14 la Legea pensiilor publice nr.263/ 2010.
Chiar daca firma a fost privatizata, arhiva acesteia se regaseste la firma cumparatoare, fiind preluata, conform legii de privatizare o data cu activele firmei.
Daca firma a fost desfiintata/ a dat faliment, arhiva preda si se regaseste la Arhivele nationale din judet.