avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua - Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua - Somaj

buna ziua lucrez la o firma ca lucrator comercial si nu stiu cum sa procedez sa pot intra in somaj pe cale amiabila pentru ca aveam salariu de 800 , iar acum o sa il scada la 600 in conditiile in care programul ramane acelasi iar salariul scade ca nu sunt vanzari....salariul stiu ca s-a marit de la 1 ianuarie 2014.
nu mai pot lucra in tensiune ...vreau liniste ...va rog sa imi spuneti si mie pasi care trebuie sa ii urmez.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:20, 8 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Va trebui ca firma sa va desfaca contractul de munca pentru unul din motivele care se incadreaza la primirea somajului. Discutati deschis cu administratorul si contabilul si gasiti o solutie.
1. art.164 C.mun.
....
(2) Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.

2. Art.41 (1) C.mun.: contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
prin urmare, nu sunteti obligat sa semnati actul aditional prin care vi se modifica c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul realizat ContSters121815 ContSters121815 Este legal sa i dai salariatului salariul minim garantat in plata chiar daca salariul de incadrare este mai mare? Care sunt conditiile legale pentru a face ... (vezi toată discuția)
Cum e cu salariul? cri5tian cri5tian Bună ziua. Aș vrea să înțeleg și eu,odată pentru totdeauna, care și ce înseamnă: 1. salariu de încadrare; 2. salariu brut; 3. salariu net; 4. ... (vezi toată discuția)
Salariul minim rokalyzsolt rokalyzsolt Angajatorul este obligat sa plateasca salariul minim net, adica 925 lei? (vezi toată discuția)