avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract inchiriere pentru neplata chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract inchiriere pentru neplata chirie

Buna ziua,cind poate propietarul si ce demersuri trebuie sa faca daca chiriasul nu a platit chiria pe ultimile trei luni.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:09, 8 Ianuarie 2014
Buna ziua,
In functie de prevederile contractului de inchiriere si de clauzele inscrise acolo, acesta se poate adresa instantei (cu notificarea si medierea prealabila) sau contractul poate fi titlu executoriu.
Ne stiind care sunt clauzele contractuale e greu sa va raspund sigur.
Daca acel contract nu are stipulat un pact comisoriu de gradul 4 atunci va trebui sa notificati chiriasul, sa va prezentati la mediere si apoi sa-l actionati in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
in mod normal conditiile rezilierii si termenii acesteia sunt stabilite in cuprinsul contractului. In caz contrar, se aplica legea civila, putand fi solicitata rezilierea de indata in instanta. Ar fi util inainte sa trimiteti o notificare chiriasului cu privire la intentia de reziliere si punerea in intarziere privind neplata chiriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Chiriasul nu plateste chiria de doua luni Ionuti532 Ionuti532 Chiriasul nu plateste chiria de doua luni. Ce pot sa fac ca sal dau afara? Dupa cat timp si cum se procedeaza, si cat timp dureaza pana primesc apartamentul ... (vezi toată discuția)