avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta grupa I de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta grupa I de munca

Buna ziua. As fi recunoscatoare daca m-ar ajuta cineva cu o nelamurire: este normal ca o firma care detine arhivele unei companii care nu mai exista in prezent sa elibereze adeverinte fostilor angajati contra cost? Este vorba de un cost de 5 lei pe luna pentru toata perioada de cotizatie, unei cunostiinte cerindu-i-se astfel 1200 de lei, ceea ce mi se pare strigator la cer.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
andreeadana90, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:33, 8 Ianuarie 2014
1. Legea spune ca angajatoriui si detinatorii de arhive trebuie sa elibereze gratis astfel de adeverinte.

2. - Dar daca este vorba de o firma particulara este normal sa ceara bani pentru adeverinte ca sa-si acopere costurile.
- Dar suma mi se pare si mie foarte mare.

3. Incercati sa intrebati si la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), pe e-mail, la: petitii.sesizari@cnpas.org

Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverință vechime obama obama Bună ziua doresc să știu dacă este normal să mi se ceară 150 lei pentru o adeverință vechime perioada 1984-1985 de la o firmă privată care deține ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie de stat sorineldobre sorineldobre am obtinut de CNPP stagiile de cotizare si punctajele realizate pt. perioada 2002-2012 . imi puteti spune de unde pot obtine acelasi lucru pt. perioada 09. ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru eliberarea unei adeverinte care atesta activitatea in grupa de munca tatavio50 tatavio50 buna ziua am facut o cerere pentru acordarea unei adeverinte de vechime in grupa1 de munca si am platit suma de 148 ron pe care am primit chitanta ,dupa o luna ... (vezi toată discuția)