avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision zero- agentie imobiliara...ce riscuri am?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision zero- agentie imobiliara...ce riscuri am?

Sa va spun ce mi s-a intamplat. Impreuna cu familia eram interesati sa cumparam un apartament. Prin luna iunie am vazut un apartament de vanzare...comisionul agentiei era zero. Dupa cum au denumit ei proprietatea am crezut ca au exclusivitate. Nu am vrut sa cumpar apartamentul atunci....m-am mai uitat si la altele. In paralel cu mine cauta si tata.....peste o luna a ajuns la apartamentul in cauza dar cu alta agentie tot cu comision zero. Dupa ce s-a sfatuit si cu restul familei a decis sa il cumpere.Cumpararea s-a facut cu cea de a doua agentie pe numele tatalui si s-a facut la un pret negociat...diferit de cel de la prima agentie.

Nu aveam motiv sa sar prima agentie cu comision zero sa ma duc tot la alta agentie tot cu comision zero pentru cumparator. Efectiv asa s-a intamplat.

Acum prima agentie a pus o firma de recuperare care m-au sunat ca am eu nush ce debit de nush cate mii de euro la ei.

Din punctul meu de vedere eu nu le datorez nimic. Daca tata nu se ducea cu a doua agentie cumpararea nu s-ar fi facut...eu uitasem total de apartamentul ala....pe de alta parte eu nu pot controla ce fac rudele mele...mai ales ca atunci cand te duci la vizionari cu agentii nu ti se spune adresa exacta unde te duci

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
Dreadknight, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dreadknight , utilizator 21:16, 8 Ianuarie 2014
Cu agentia ati avut(ati semnat) Contract de vizionare in care este mentionat apartamentul in cauza si comisionul datorat in cazul cumpararii?
Daca nu aveti un astfel de contract(teoretic in 2 exemplare dintre care unul la dv.)nu au cum sa va oblige la plata...Daca ati semnat un asfel de contract, chiar daca nu este stipulata valoarea comisionului...pot ajunge in instanta pentru recuperarea sumei. Depinde CE scrie in contract(daca exista).
Exista un contract. Scrie o chestie cu rudele de pana la gradul IV. Realist am inteles ca pot ajunge in instanta. Intreb realist ce sanse au.
Dreadknight, utilizator
Au sanse, contractul are valoare executorie. De comision nu scrie nimic, ca era zero pentru locatia respectiva?
Scrie si de comision ca este zero. Am mentionat ca era comisionul zero.
Dreadknight, utilizator
Nu ati precizat ca este specificat comision "0"si in contract. In acest caz ce pretentii pot avea in instanta? Poate doar comisionul ne-incasat din partea vanzatorului. Trebuie citit atent contractul.

Alte discuții în legătură

Contract vizionare apartament cristea sandra cristea sandra In urma cu 3 luni,un prieten a incheiat un contract de vizionare cu o agentie imobiliara.La data si ora la care trebuia sa se intalneasca cu reprezentantul ... (vezi toată discuția)
Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Agentiile imobiliare cresc pretul pietei !!! radar1man radar1man Cazul meu: Doresc cumpararea unui imobil prin credit. Am gasit apartamentul pe internet (la o agentie) - 48.000 euro. Am fost la vizionare (am semnat ... (vezi toată discuția)