avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cheltuieli deductibile vs nedeductibile PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cheltuieli deductibile vs nedeductibile PFA

Am un PFA si imi fac dosarul pentru Concediu Crestere Copil. Am depus la finante declaratia 220, ca sa-mi faca regularizarea veniturilor pe anul 2013 si sa ajung cu plata impozitelor si taxelor la zi. Problema este ca am declarat un venit mai mare decat ar fi trebuit - nu am trecut plata cotizatiei la sanatate ca fiind cheltuiala deductibila. Am platit impozitul pe suma care am declarat-o. Cand am ajuns acasa am refacut calculele si am observat greseala. Avand in vedere ca eroarea este in favoarea statului, am platit un impozit mai mare decat ar fi trebuit, este cazul sa ma tem de un eventual control de la finante?
Concret: venit brut: 44000
cheltuieli deductibile: 11000
venit net: 33000
Daca iau in calcul diferenta aferenta pentru cotizatia la sanatate, mi-ar iesi un venit net de 32000. (sumele sunt rotunjite, nu exact cele din hartiile mele)
Cel mai recent răspuns: ricosmin , utilizator 12:12, 9 Ianuarie 2014
Buna seara,

Nu exista control pentru cei ce platesc in plus, dupa cum nu exista nici premii pentru astfel de situatii.
Puteti insa rectifica declaratia 200 pentru anul 2013.

Numai bine
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Pot reveni asupra venitului declarat la pfa? liveomars liveomars Buna ziua, Joi am fost la Finante pentru infiintarea unui PFA-profesie liberala,nimeni de la Finante nu mi-a explicat clar care este procedura (m-am dus la ... (vezi toată discuția)
Ajutor completare declaratie d200 pentru pfa sistem real bluesky_c3 bluesky_c3 Urmeaza sa completez D200 pentru anul 2015 si as avea nevoie de putin ajutor. [b]1. Venitul brut[/b] = cat am incasat in tot anul anterior. [b]2. ... (vezi toată discuția)