Buna seara,
in 2011 fac receptia finala la casa cu doi reprezentanti din cadrul primariei municipale, mi se fac copii de catre unul dintre ei dar mi se pierde originalul..........respectivul moare in accident la scurt timp (sincere pareri de rau , era un baiat bun). La intabulare mi se cere originalul receptiei, merg la primarie cu copiile in speranta ca cu o stampila si ceva de genu 'conform cu originalul" termin si trec mai departe, dar intre timp s-au schimbat personajele si mi se ofera varianta sa fac din nou receptia.Acu aflu ca a mai aparut si "certificatul energetic"ca si conditie de elliberare proces receptie..........si costa destul iar eu nu am nevoie ca sa vind, doar sa intabulez.Taxe procent din valoarea casei platite la prima receptie, impozite la zi.........
Conform Legii nr. 159/15.05.2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor,
Art. 13 .2
. – (1) Pentru clădirile care se construiesc, certificatul se elaborează prin grija investitorului/proprietarului/administratorului, este prezentat de către acesta, în original,
comisiei întrunite în vederea recepţiei la terminarea lucrărilor, se anexează
, în copie, la procesul-verbal de recepţie şi constituie parte componentă a cărţii tehnice a construcţiei.
--(2) Procesul-verbal încheiat cu ocazia recepţiei la terminarea lucrărilor şi neînsoţit de copia de pe certificat este nul de drept.
Un exemplar din Receptia finala ar trebui sa se afle in arhiva Primariei(departament Disciplina in constructii)!
Incercati sa obtineti o copie sau un duplicat.
Intabulare
raduch67
Am executat o amenajare spatiu de locuit in podul existent al casei mele, dimensiunile imobilului ramanand aceleasi.Ce trebuie sa fac pentru intabulare? (vezi toată discuția)