avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva achizitie auto din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva achizitie auto din UE

Buna seara, va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat si o baza legala in problema de mai jos:

O societate neplatitoare de TVA in Romania dar care este inregistrata in scopuri de TVA intracomunitar (are 2 coduri fiscale), achizitioneaza un camion (care nu este nou) din Olanda in valoare de 20000 euro. Factura emisa de firma din Olanda este fara TVA.

Intocmesc declaratiile 301 si 390, dar nu imi este clar daca trebuie sa platesc TVA-ul sau fac taxare inversa?

Daca factura este emisa in luna septembrie si receptionata in luna octombrie pana cand trebuie depuse cele doua declaratii..pana pe 25 octombrie sau pana pe 25 noiembrie?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: danayse , utilizator 19:52, 9 Ianuarie 2014
Va rog o parere daca se poate
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara tva ue dragalina2006 dragalina2006 buna ziua am o firma care efectueaza transport intracomunitar. soferul a cumparat in luna septembrie piese de schimb din Germania. factura a fost fara tva. ... (vezi toată discuția)
If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)
Cod special de tva stela chelner stela chelner Buna ziua O firma neplatitoare de tva in Romania, primeste factura de servicii dela o firma din Olanda, pe factura este trecut taxare inversa. Firma din ... (vezi toată discuția)