avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Problema cu banca
Discuție deschisă în Executare silită

Problema cu banca

Buna seara! Va rog sa ma lamuriti daca puteti in legatura cu o problema pe care am cu banca. In 2008 am facut un credit la banca pe firma de 325000 ron, din 2012 am mai intrziat cu platile. In 2013 am fost somata de banca si in termen de 5 zile am platit ratele la zi cazand de acord cu conducerea bancii ca in decembie 2013 sa achit tot creditul. In octombrie banca mi-a cerut insolventa si in acelasi timp m-a dat si in executare. In 20 decembrie am achitat creditul integral si taxeleexecutorului. Am anuntat executorul ca am virat banii si urma sa primim radierea garantiilor dupa sarbatori, iar in 8 ianuarie 2014 cand am sunat executorul sa imi spuna ce trebuie sa fac mi-a spus ca banca nu a fost de acord cu cursul valutar (stabilit de BNR) din ziua cand am achitat si ca in urma recalcularii mai trebuie sa duc aproximativ 6000€. Executorul m-a sfatuit sa nu fac contestatie si sa nu angajez un avocat....dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac?
Eu va sfatuiesc sa cititi atent contractul si acolo se specifica la ce curs trebuia sa platiti. daca trebuia sa platiti la cursul Bancii respective si Dvs ati platiti la cursul BNR va trebui sa platiti diferenta ca sa scapati de griji. Pana la urma unde a mers mia merge si suta...
Cred ca este o incercare de a va tepui. Dvs Datorati creanta din ziua in care ati facut plata. Nu este vina dvs ca banca a primit banii cu intarziere. In momentul platii facute in contul executorului, v-ati indeplinit obligatia de plata. Din momentul ala riscul privind diferenta de curs apartine creditorului.
Daca diferenta era in plus, sigur ca nu v-ar fi dat banii inapoi.
Si in acest caz eu ce as putea sa fac? Incerc de ieri sa iau legatura cu banca,insa ei evita sa imi raspunda la intrebari!
Le trimiteti adresa scrisa ca solicitati sa va trimita un act din care sa rezulte ca s-a achitat integral creanta rezultata din credit.
Le mentionati faptul ca ati facut plata integrala in data de, in contul nr... etc.

Daca vor continua executare, faceti contestatie si va aparati prin faptul ca ati platit tot ceea ce vi s-a cerut.

Aceasta adresa o solicit bancii sau executorului?

Alte discuții în legătură

Dobanda la suma poprita cica elena cica elena Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca la suma stabilita de executor trebuie sa platesc si dobanda?Am poprire pe salariu cate 300 lei lunar din august 2013 ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)
Banca in devize consela consela am deschis un cont in euro la o banca, in data de 12.10.2010 am depus numerar din schimb valutar in acest cont 25 euro curs bnr =4.2675 curs pt cumparare ... (vezi toată discuția)