Buna ziua. Am o societate infiintata in octombrie 2013. Sunt cu impozit pe venit de 3 % si tva la incasare. Nu am avut activitate. Sunt numai chitantele de infiintare. Nu am salariati. Din ian a.c. intentionez sa am activitate.Intrebarile mele sunt:
1) Ce declaratii trebuie depuse acum in ianuarie si la ce termen?
2) Ce trebuie sa fac pentru a trece de la impozitul pe venit de 3% la impozitul pe profit de 16%? Adica ce declaratii se depun si ce trebuie indeplinit pentru aceasta trecere. Multumesc!
Pentru trimestrul IV 2013, pana pe 25 ianuarie 2014, trebuie sa depuneti D100 pentru impozitul pe venitul microintreprinderii si tot pana atunci se face siu pla.
D394 si D300 pentru partea de tva, la fel la aceleasi termene.
D094 pana la 25 ianuarie 2014.
D392a pana la 25 februarie 2014.
Daca cumva veti dori sa faceti si angajari, discutia e mai lunga.
Veti trece automat la regimul de impozitare pe profit doar daca depasiti un anumit plafon al cifrei de afaceri de 65 000 euro la cursul BNR din 31 decembrie 2013.
Sa inteleg ca toate declaratiile pe care trebuie sa le depun respective 300, 394, 100 si 392 le voi depune pe zero? Nu am nimic in afara de chitantele de inregistrare firma.
Referitor la trecerea de la impozit pe venit la cel pe profit, daca eu in trimestrul din 2014 depasesc plafonul de 65.000 pot trece sau trebuie sa fie numai pe o luna acesti 65.000?
Un contabil mi-a spus ca atunci cand estimez ca luna care urmeaza ( ex : februarie 2014) voi depasi plafonul trebuie sa ma duc la administratie in luna ianuarie 2014 cu balanta pe ianuarie si sa declar ca voi atinge/depasi in febr plafonul.
D394 nu o depuneti daca nu ati avut nici o factura de vanzare sau achizitie. Dar verificati sa nu cumva sa fie ceva facturi prin actele de constituire ale firmei, la cumpararea stampilei, registre contabile.
D300 varificati sa nu aveti ceva tva prin facturile de la infiintare si ce ati mai cumparat la inceput.
D392a cu ce aveti de la infiintare.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.