avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna copil

Buna ziua,
Sunt divort de 2 ani si avem un baietel de 4 ani , pentru care avem custodie comuna. domiciliul copilului a fost stabilit la adresa din buletin, respectiv in casa in care am locuit, in care sta acum sotia si copilul.
Ma implic activ in cresterea si educatia copilului atat financiar cat si petrecand cateva ore cu el IN FIECARE ZI si cel putin 2 weekend-uri pe luna.
Acum sotia vrea sa plece cu copilul in alt oras, pentru al indeparta de mine, ca razbunare la faptul ca nu vreau sa ma intorc la ea. (a dat divort de mine pentru un alt barbat, nu a mers cu acela si acum cand eu mi-am refacut viata, ma vrea inapoi).
Intrebarea era, daca poate sa plece cu copilul in alt oras, fara acordul meu, noi avand custodie comuna.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nirolf75 , utilizator 23:21, 11 Ianuarie 2014
Multumesc de raspuns, dar din pacate relatiile cu minorul vor fi afectate. Nu exista program de vizita, il vedeam zilnic, dar cu plecarea ei o sa il vad de maxim 2 ori pe luna, deoarece o sa fie distanta de 300 km intre noi.
Puteti cere stabilirea domiciliului la dvs pentru pastrarea continuitatii mediului in care a crescut pana acum.
Pe de alta parte, de doua ori pe luna isi vad copiii majoritatea tatilor divortati in aceasta tara (nu ca as considera ca asa e bine sau normal), deci, cel mai probabil ca, instanta va incuviinta schimbarea domiciliului copilului la 300 de km impreuna cu mama.
Dar ar fi bine sa consultati un avocat si sa-i prezentati toate detaliile problemei pentru ca nu va aflati intr-o situatie simpla sau standard.
Dreptul la vizita il aveti.
Este incurcata insa problema si trebuie gandita o strategie si in functie de ce face si ce ar vrea mama minorului.

Ar putea sa deschida o ordonanta presedintiala si pana va veti judeca pe fond poate dura si un an.
Daca nu va folositi bine atuurile nu va fi bine pentru dvs.
Puteti merge 300 km...

Am avut un caz in care instanta s-a mirat ca nu a mers 1400 km ca sa isi vada copilul...2 ore...
300 km sunt 2 pasi in acest context si nu aveti motive serioase sa va plangeti daca instanta va aprecia asa...

Daca nu veti fi bine informat si nu veti analiza toate variantele sunteti distrus in caz de proces.
Trebuie gasita o varianta buna...si viabila...
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din pacate majoritatea parintilor se lasa orbiti de ura, orgolii si uita ce este important....copilul. Indifernt care au fost cauzele care au dus la divort, trebuie sa se puna pe primul plan copilul si sa se faca ce este mai bine pentu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare program vizita copil? coraz coraz Situatie: am un copil minor de 4 ani, caruia instanta i-a stabilit domiciliul la mine, tatal avand program de vizita 2 week-end-uri/luna. Am o oferta de job - ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul Dorisanna Dorisanna Buna.Recent am terminat procesul de divort, care a fost unul lung si anevoios.Cu fostul sot nu am ramas in relatii de prietenie si mereu incearca sa imi puna ... (vezi toată discuția)
Divort - domiciliul copilului LuminitaAndreea LuminitaAndreea Buna ziua As dori sa stiu ce pot face in cazul in care in hotararea de divort care este definitiva scrie domiciliul minorului si al meu la adresa parintilor ... (vezi toată discuția)