avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere - imposibilitate prezentare la termenul fixat
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere - imposibilitate prezentare la termenul fixat

Buna ziua pe data de 21 iauarie sunt chemat la mediator pentru mediere intrun dosar de partaj nu ma pot prezenta pot anunta in scris mediatorul ca nu ma pot prezenta si sa schimbe data ?
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 07:26, 10 Ianuarie 2014
Sigur, luati legatura cu mediatorul care v-a transmis invitatia si solicitati reprogramarea sedintei. Daca programul mediatorului permite, iar cealalta parte agreeaza noua data, solicitarea va primi un raspuns favorabil.
Ar fi bine sa contactati mediatorul si in alta modalitatea decat cea scrisa (telefonic, email, fax), in asa fel incat modificarile sa poata fi operate cu rapiditate. Puteti transmite ulterior si prin posta solicitarea, dar sa nu riscati sa nu ajunga la timp din cine stie ce motive.

Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
mediator_comeaga, utilizator
da,sigur ca se poate.
Buna seara multumesc pentru raspuns am omis ca eu plec in belgia la munca pentru ca lucrez acolo cu contract sezonier si ma reintorc in tara pe data de 14 martie se poate amana pentru atunci precizez ca dumnealor vor sa faca medierea in urma intampinari mele in care am cerut sa respinga acţiunea ca inadmisibil având în vedere ca nu pot face dovada parcurgerii procedurii de informare privind medierea si eu cred ca acum incearca sa faca medierea pana la primul termen ca sa nu le respinga cererea daca eu nu sunt in tara si ii dovedesc mediatorului cu rezervarea biletului poate face medierea fara mine daca eu il anunt de acest fapt ca doresc sa se faca dupa ce revin
Procedura de informare, inclusiv convocarea partilor nu poate dura mai mult de 15 zile. Solicitarea Dvs nu poate fi acceptata. Daca sunteti de buna credinta cereti un termen inainte de plecarea in strainatate.
flori_minicards a scris:

daca eu nu sunt in tara si ii dovedesc mediatorului cu rezervarea biletului poate face medierea fara mine daca eu il anunt de acest fapt ca doresc sa se faca dupa ce revin

Mediatorului nu trebuie sa ii dovediti nimic, nu are competenta sau calitatea de a aprecia "probe", insa, asa cum v-a mentionat si colegul meu, @bpcs, cu toata bunavointa pe care ar manifesta-o, nu poate decat sa inchida procedura in termenul legal de 15 zile, calculat de la data cand partea care l-a solicitat a introdus cererea catre el.

Ca atare, orice reprogramare trebuie efectuata in interiorul termenului amintit, altfel, la data deja stabilita si comunicata, mediatorul ii va emite solicitantului un proces-verbal cu care acesta va completa dosarul din instanta. Daca demersurile sale au fost corecte si legale, nu exista, in principiu, motive ca judecatorul sa nu le ia in consideratie.

Daca doriti intr-adevar medierea (care este diferita de simpla sedinta obligatorie de informare la care sunteti invitat), fie mergeti la informare inaintea plecarii din tara, fie redeschideti dumneavoastra procedura cand va intoarceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sedinta de mediere, modificare data la cerere SAUNDU SAUNDU Buna ziua,am primit prin posta o invitatie la medierea unui litigiu pentru ziua de 25.11.Pot modifica data la care pot merge prin formularul trimis de biroul ... (vezi toată discuția)
Si judecatorul, la cererea reclamantului, poate face sedinta de informare privind avantajele medierii chiar la primul termen al infatisarii intr-un conflict de munca codulmuncii codulmuncii Avand in vederea ca o ceata de avocati, juristi, consultanti, si mai ales mediatorii de pe acest site nu sunt in stare sa raspunda concret la o intrebare pe ... (vezi toată discuția)
Solicitare acte inainte de informare Ramona24 Ramona24 Procedura e inceputa si inca informarea nu e neconstitutionala pana la publicarea in M.O. Intrebare- maine este programata sedinta de mediere ... (vezi toată discuția)