Buna ziua
La multi ani tuturor de pe forum !!! In data de 17.12.2013 mi-am depus demisia fara preraviz la firma de paza unde am activat ca dispecer invocand art. 114, alin 1 coloborat cu art. 112, alin 1 din Legea 53/2003 privind Codul Muncii, care contravine puncului H, alin. 1 "Durata Muncii din Contractul meu de munca, care spuna . ca o norma intreaga, durata timpului de lucru este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana", insa eu lucram 240 ore/luna si nicidecum cca. 186 ore/ luna, iar secretara nu a dat curs inregistrarii acesteia. Marturie stau camerele video de la sediul firmei si agentul de paza de la receptie. Am sunat la ITM Sect. 2 si am fost sfatuit sa o trimit prin posta cu confirmare de primire, lucru care l-am si facut in data de 18.12.2013, insa conducerea firmei de paza nu a dorit nici de aceasta data sa dea curs de inregistrare cererii mele de demisie. In prezent lucrez in alta parte, iar firma de paza mi-a trimis acasa o convocare, conf. art. 267, lit b din Codul Muncii intr-ucat am lipsit nemotivat de la lucru, iar contractul meu de munca se suspenda, conf. art. 52, lit. a din acelasi Cod de mai sus mentionat pana in 13.01.2014. In caz contrar de neprezentare, contractul meu de munca va inceta conf. art. 61. lit.a din Codul Muncii pentru absente nemotivate. Intrebarea mea este: In cazul in care firma de paza imi va inceta CIM-ul cu art 61 lit.a din CM cum voi putea dovedi in fata instantei ca mi-am depus demisia fara preaviz la sediul lor si cum pot ataca decizia firmei de paza cu incetrarea CIM conf. art. 61, lit a din Codul Muncii, adica ce este de facut in acest sens?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
18:47, 9 Ianuarie 2014