Buna ziua
Mi-a depus demisia fara preaviz de 20 de zile calendaristice cu confirmare de primire prin posta invocand drept motivand nerespectarea duratei maxime legale a timpului de lucru conf. art. 114, lit. a, coloborat cu art. 112, lit.a din Lg. 53/2003 pv. CM, si care reiese si din CIM incheiat sub nr. 931/04.06.2013 intre mine si firma de paza, conf. capitolului H. Durata muncii, alin. 1. lit. a. "O norma intreaga de, durata timpului de lucru este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana." In realitatea eu lucram 240 ore/luna si nicidecum 186 ore/luna. Dupa data de 17/18.12.2013 m-am angajat in alta parte. Daca, va, veti referi si asupra art. 115, alin 2 din legea 53/2003 pv. CM care spune, ca: "Durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore", conf. pontajelor pot dovedi ca nu s-a respectat graficul de lucru, ci lucram 2 ture de zi a cate 12/zi, urmate de 2 ture de noapte a cate 12 ore si apoi 2 zile libere.drept urmare mi-am depus demisia in 17.12.2013, care nu a fost inregistrata de secretariat, ca urmare in data de 18.12.2013 mi-am depus demisia cu confirmare de primire prin posta, insa in 24.12.2014 am primit de la firma de paza prin posta o decizie de suspendare a CIM-ului de mai sus amintit incepand cu data de 17.12.2013, data depunerii demisiei pana la 13.01.2014 in baza art. 52, lit a din CM, respectiv, primind si o convocare de a ma prezenta in 13.01.2014 la sediul soc. "in vederea solutionarii dosarului personal. conf. art. 267, lit. b din Codul Muncii", in caz contrar "societatea va dispune incetarea contractului individual de munca conf. art. 61. lit. a din Codul Muncii", stand la baza convocarii mele referatul intern cu nr. 4673/20.12.2013 pentru ca am lipsit nemotivat de la programul de lucru si incalcarea consemnului general prin neprezentare la post conform planificarii, ori in baza art 4 din CM alin. 1 Munca fortata este interzisa., si alin.
2 Termenul munca fortata desemneaza orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamântul în mod liber. Precizez, ca m-am prezentat la data si locul indicat si mi s-a inmanat sub semnatura Decizia de Concediere nr. 8836/13.01.2014 in baza art. 61, lit. a din CM. In perioada cat am lucrat la firma de paza nu am beneficiat de concediu de odihna.
Intrebarea mea este: In baza carei legi sau articol din CM pot solicita schimbarea mentiunii din art. 61. lit. a, din CM in art. 81. alin 8 din CM in decizia de concediere si in Revisal la ITM? In cazul de fata cu ce articol din CM trebuia sa-mi inceteze firma de paza contractul de munca si cum pot face contestatie in instanta, respectiv ce probe trebuiesc depuse la dosar si daca ma ajuta intr-un fel confirmarea de AR prin posta a demisie ca proba in instanta?
Va multumesc anticipat si va doresc un an nou plin de impliniri.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
17:52, 15 Ianuarie 2014