avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa si teren

Tatal meu a primit casa si terenul aferent de la o matusa a sa in varsta de 90 de ani. Matusa este sora bunicului(tatal tatalui meu) si, desi a fost casatorita, nu are copii. Casa in care locuieste si terenul acesteia i le-a lasat tatalui meu printr-un testament incheiat cam acum patru ani cand dumneaei se afla in deplinatatea facultatilor mintale.
Intre timp (de vreo 6 luni incoace) matusa a inceput sa manifeste tulburari de memorie, paranoia, pentru care doctorul specialist i-a prescris medicatie adecvata.
As dori sa stiu daca testamentul facut poate fi atacat de catre un alt nepot.
Ar trebui facut un alt act intre tatal meu si matusa lui pentru ca, in viitor tatal meu sa nu aiba probleme si sa poata vinde casa sau terenul(in cazul in care se va decide sa faca acest lucru)?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: loredana b , utilizator 18:40, 9 Ianuarie 2014
Testamentele sunt esentialmente atacabile in instanta; cel mai bun lucru ar fi fost sa se fi incheiat in urma cu cativa ani un contract de vanzare-cumparare pentru casa si terenul respectiv; acum, inteleg ca este destul de problematic datorita starii de sanatate a matusii intrucat si acesta ar putea fi atacat in instanta! Intr-o asemenea situatie apreciez ca situatia se va rezolva ulterior pe calea instantei de judecata!
Nu ati avut un cdrtificat medico-legal acum 4 ani? Ma rog, matusa nu a avut?
Acum patru ani matusa nu a avut nici un certificat medico-legal, dar as putea aprecia ca a avut o stare de sanatate de invidiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament legalizat para24 para24 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate. Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire pasi de urmat dupa decesul ambilor parintilor enderalex enderalex buna ziua. am incercat sa citesc legea dar mai rau m-a incurcat, iar anumite proceduri nu sunt descrise in ce am citit. situatia pentru care vreau sa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate-mostenitori ContSters115731 ContSters115731 Revin cu o chestiune deja discutata, dar cred ca m-am exprimat eu gresit initial.Bunicul meu a murit in l994 si nu a scos titlu de proprietate.Ulterior, unul ... (vezi toată discuția)