avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletinul expira curand, refacere din strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletinul expira curand, refacere din strainatate

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in situatia cu care ma confrunt: cineva din familia mea lucreaza in strainatate, iar in curad ii va expira CI; si-a luat acolo certificatul de nastere in original pentru aceasta situatie, crezand ca isi va putea face o noua CI prin intermediul ambasadei. De acolo insa i-au spus sa faca procura cuiva din familie, aflat in tara, sa o trimita si sa fie depuse actele aici. Totusi, eu stiu ca la depunerea actelor CI se opreste la politie si se fac poze, se face o cerere cu semnatura, se ridica noua CI cu semnatura electronica... Nu ar putea sa trimita CI impreuna cu procura si sa ramana fara nici un act valabil! Imi poate da cineva mai multe detalii despre cum trebuie procedat? Mentionez ca toate acestea trebuie rezolvate inainte de expirare, pentru ca nu poate sta deloc fara un act valabil, si-asa schimbarea va atrage dupa ea o intreaga tevatura birocratica. Va multumesc!
Am uitat sa mentionez ca nu detine si pasaport.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
gaberela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:34, 29 Ianuarie 2014
Daca nu poate veni in tara singura posibilitate este aceea de a se prezenta la ambasada pentru a face procura speciala. Acolo i se vor face si pozele. Persoana in cauza trimite unei persoane de contact din Romania toate actele, in original adica procura, pozele, buletinul, cartea de alegator, certif. de nastere, contractul pe casa, dupa caz.certif. de casatorie/sentinta de divort/certif.de deces sot/sotoe si de nastere ale copiilor pana in 14 ani. Persoana de contact se prezinta la ghiseu cu actele in original si copie xerox impreuna cu buletinul sau si taxa de 12 lei. Acuma din moment ce oricum actul de identitate ii expira este normal ca trebuie sa il schimbe si e chestia de birocratie.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
Justitiarul711, utilizator
multumesc!
Buna seara,

Intrucat si baiatul meu este in aceeasi situatie, va trebui sa urmeze procedura de mai sus, deoarece nu poate veni in tara din Cehia (unde lucreaza) pentru a-si schimba cartea de identitate, din cauza vremii.
Intrebarea mea este: daca va trimite cartea de identitate in tara impreuna cu procura, el cum se mai legitimeaza in Cehia? Primeste ceva de la Ambasada?

Multumesc!
Nu cred ca ii dau nimic de la Ambasada insa daca intampina probleme in cele aprox. 2 max. 3 saptamani cat dureaza pana cand i-o puteti trimite pe cea noua poate cere sprijinul consulatului.
Multumesc mult!
Cu stima si consideratie pt tot ceea ce faceti aici,
Iuliana.

Alte discuții în legătură

Buletin expirat Crustina Crustina buna seara,am buletnu expirat din decembrie anul trecut,sunt in Italia si as vrea sa plec in alta tara,dar fara sa vin in Romania.Se poate face la ambasada ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Schimbare act identitate in germania Tataroiu Mihai Tataroiu Mihai Pot schimba buletinul in germania si ce acte im-i. trebuie (vezi toată discuția)