avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calculul termenului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Calculul termenului

In ce data s-au implinit cele 20 zile pentru depunerea plangerii penale ?
Data postei de pe Comunicare este : 16.12.2013.
Va multumesc !
Ultima zi pentru depunere plangere penala este data de 05.01.2014!
Ati gresit calculul . Data de 05.01.2014 a picat duminica.

Ultima zi a fost data de 06.01.2014.
Mai exista vreo cale sa-mi fie luata in consideratie plangerea penala, introdusa tardiv, cu o zi?
Judecarea dosarului in care sant partea vatamata s-a facut fara sa fiu citat macar, s.a....
Mii de multumiri!
Nu, sub aspectul naturii juridice a termenelor, acesta este un termen de decadere, daca va referiti la art.278 c.p.p. alin.3 sau art.278^1 alin.2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangerea penala depusa tardiv ContSters309574 ContSters309574 Plangerea penala depusa tardiv cu 1 (o) zi la prim procuror, mai poate fi solutionata in vreun fel? Cu alte cuvinte daca mi-au fost incalcate mai multe ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt. calomnie si injurii, abuz in serviciu carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Doresc sa stiu daca este vreun termen de depunere a unei sesizari penale, la PARCHET, plecand de la data cand a avut loc evenimentul? La mine au ... (vezi toată discuția)