avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere disciplinara a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere disciplinara a contractului de munca

la inceputul anului am angajat in calitate de director general pe cineva , acesta ne-a cerut , puteri depline , si i-au fost acordate , prin luna decenrie sa constat ca el nu numai ca nu a adus profit si a produs pagube foarte mari - firma ne achitind datorii la furnizori de servicii , etc , pe 19 dec , l-am suspendat din functie si l-am invitat la discutii ca sa rezolvam amiabil situatia . plus i-am blocat plata salariilor pe lunile oct , nov , dec - pina la lamurirea situatiei financiare .
Acum am dorii sa ii desfacem contractul de munca pentru ca pe linga ca refuza sa discute si sa isi motiveze acctiunile ne si ameninta , mai mult pe una din facturile emise catre unul din clienti a modificat contul firmei si a trecut contul lui personal
Cum pot sa il dau afara cit mai repede - toate drepturile in companie i-au fost suspendate , si accesul la banca , telefoanele companiei , etc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 9 Ianuarie 2014
Puteti sa ii desfaceti CIM numai dupa efectuarea unei cercetari disciplinare efectuata de o comisie/o persoana imputernicita de reprezentantul legal al firmei; in urma cercetarii, efectuata cf. Codului muncii, daca intr-adevar se constata o abatere/abateri disciplinare grava/grave se poate emite decizie in sensul desfacerii disciplinare a CIM. Atentie la efectuarea cercetarii disciplinare si emiterea deciziei pentru ca acestea sa fie legale si sa nu poata fi atacate si desfiintate de instanta de judecata!
Faceti in scris o convocare pe aspectul faptelor savarsite de catre angajat, le puteti situa ca fiind acte foarte grave, care au adus prejudicii firmei.
Le incadrati in textul de lege si o trimiteti in termen cu confirmare de primire. Daca nu se prezinta emiteti Decizia de desfacere a contractului de munca pe baza referatului comisiei ce urma sa cerceteze faptele comise de catre angajat.
Acordati o atentie deosebita acestei convocari precum si deciziei de desfacere a contractului de munca, urmati toti pasii din legislatia in vigoare, Codul muncii. Sa va incadrati in litera legii.

Daca nu da curs convocarii puteti desface contractul de munca. Transmiteti si decizia cu confirmare de primire.
In ceea ce priveste latura activitatii puteti sa solicitati pe cale penala sub savarisirea de infractiune, o ancheta.
Verificati si termenii in care a fost incheiat contractul de munca . Ce obligatii si ce drepturi. Ce mandat avea.
Este vorba despre un SRL sau un SA?

A avut c.i.m. sau contract de mandat?
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere angajat exxelar exxelar Buna ziua, Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit ... (vezi toată discuția)
Imputatie + desfacere disciplinar -urgent eujad eujad am 3 salariati chemati la convocare ptr lipsa nejustificata carburant. Conducerea vrea sa le si imput suma si sa le desfac contractul disciplinar . Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Incetare art 61 a - disciplinar ioana_nt ioana_nt Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu incetarea unui contract de munca conform art 61 a. Un salariat nu s-a mai prezentat la serviciu , dupa 4 zile de ... (vezi toată discuția)