avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare art 61 a - disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare art 61 a - disciplinar

Buna ziua!
Am o intrebare in legatura cu incetarea unui contract de munca conform art 61 a.
Un salariat nu s-a mai prezentat la serviciu , dupa 4 zile de absente nemotivate i-am trimis invitatie acasa, ca sa se prezinte la sediul unitatii pentru solutionarea situatiei, nu a venit la data stabilita( el acum fiind plecat din tara).
Astazi emit decizie de incetare.Intrebarea este: inante de decizia de incetare mai trebuie facut si altceva in care sa relatez ca salariatul nu s-a prezentat la data stabilita, si prin urmare i se va desface contractul de munca sau las doar decizia de incetare, insotita de invitatia pe care i-am trimis-o si de confirmarea de primire a acesteai?
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
ioana_nt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 12 Decembrie 2011
Trebuie facut un proces verbal de cercetare disciplinara in care sa mentionati ca a fost trimisa la domiciliu convocarea si ca nu s-a prezentat la cercetare disciplinara, ceea ce va da dreptul sa-i desfaceti disciplinar contractul de munca.
Cercetarea disciplinara prealabila se va finaliza cu un proces-verbal sau referat ori raport intocmit de comisia imputernicit .. prin urmare, daca la data convocarii angajatul nu s-a prezintat in fata comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii disciplinare pentru a fi audiat, atunci cmisia incheie un proces-verbal prin care constata neprezentarea salariatului, precum si propunerea privind sanctiunea disciplinara aplicabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere-pentru cate absente nemotivate? molly27 molly27 Se poate concedia un salariat doar pentru o absenta nemotivata? care e procedura? (vezi toată discuția)
Desfacere cim pentru absente nemotivate marinar marinar Buna ziua, am un angajat care a fost in Comcediu medical timp de o luna, de la data de 01.05. trebuia sa se prezinte la locul de munca dar nu a venit, nu a ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Chrisblinky2024 Chrisblinky2024 Cercetare disciplinara Dorim sa cercetam disciplinar un salariat care inca lucreaza, dar nu vrea sa vina sa semneze convocarea, desi a fost instiintat. Daca ... (vezi toată discuția)