avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis auto anulat dupa 5 luni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis auto anulat dupa 5 luni

Buna seara,
am o sentinta penala de condamnare1 an cu suspendare pentru conducere sub influenta alcoolului.
Sentinta a ramas definitiva la 5 luni dupa ce am comis fapta,
Permisul mi-a fost anulat de la data ramanerii definitive a sentintei pt o perioada de 1 an,
Intrebarea mea este daca pot sa fac ceva pentru ca cele 5 luni de la data cand am comis fapta pana cand a ramas hotararea definitiva sa mi se scada din acea perioada de 1 an cat mie anulat permisul, adica sa pot da examenul mai repede cu 5 luni? Pot cumva sa deschid vre-un proces civil in care sa cer scaderea celor 5 luni? Sau orice altceva?
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 18:38, 9 Ianuarie 2014
Nu puteti sa faceti nimic.
Termenul de 1 an se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si nu poate fi modificat in niciun fel.
Aveti oricum mare noroc ca dosarul s-a finalizat asa de repede, sunt situatii in care astfel de dosare dureaza si cativa ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu e anulat permisul cses cses Buna ziua. In data de 29.02.2016 am fost condamnat la 1 an si 2 luni cu suspendare pentru conducere sub influenta alcoolului. In data de 15.03.2016 sentinta a ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala de condamnare cu suspendare MariusIonelS MariusIonelS Buna seara Am o sentinta penala de condamnare 1 an cu suspendare pt conducere sub influenta alcoolului. In acea sentinta nu este mentionat absolut nimic ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala... permis de conducere andronacheD andronacheD Buna ziua. Am nevoie de un sfat , va rog, in legatura cu cu permisul de conducere. In 2009 am avut un mic accident rutier, in urma caruia am fost depistat si ... (vezi toată discuția)