avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Informatii publicate pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Informatii publicate pe internet

Buna seara,

Va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea situatie.
Sa spunem ca eu primesc o poza si o locatie a unui vehicul aflat pe spatiul public. Acestea le pun pe internet sub anonimat sau nu.
Pot fi tras la raspundere daca se intampla ceva cu acesta in perioada urmatoare? Dar daca mentionez ca acestea doua de mai sus nu imi apartin ci doar au fost preluate? Daca nu, cum pot proceda?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:58, 11 Ianuarie 2014
Este prea abstract formulat pentru a primi un sfat concret. Ca sfaturi generale: nu aveti voie sa incitati la ura sau violenta, nu aveti dreptul sa afectati onoarea sau imaginea unei persoane, puteti dezvalui date personale doar daca asta serveste interesul public, nu puteti pretinde ca blogul personal ar fi o publicate de presa, ca atare nu beneficiati de drepturile oferite jurnalistilor, nu aveti dreptul de a hartui alte persoane sau de a ajuta la hartuirea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicaþie online sabauvl sabauvl Care este cadrul legal pentru înfiinţarea unei publicaţii online (de ştiri) şi ce paşi trebuie făcuţi pentru autorizarea ei ? Mulţumesc. (vezi toată discuția)
Intrebari legale apropo de continutul unui blog ? corinaandradumitrescu corinaandradumitrescu Buna seara! Am un blog in care scriu de ceva vreme. E cu pseudonim si deci in mod normal nu ar putea sa ma gaseasca pe mine cineva... dar imi pun acum probleme ... (vezi toată discuția)
Dreptul la imagine (al unui obiect) ioanp23 ioanp23 Buna ziua, In urma cu cateva zile sa intamplat un accident cu cativa tinerii, a doua zi m-am deplasat la locul accidentului si am facut poze la masina lovita ... (vezi toată discuția)