avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime

Suntem societate cu contract colectiv de munca la nivel de unitate.In contract nu este prevazut nicicum vreun spor de vechime care ar trebui acordat in functie de anii de munca. Dorim sa angajam un muncitor necalificat care a lucrat 7 ani intr-o firma. Este legal sa ii acordam 900 lei salariu de incadrare sau este stipulat undeva ca trebuie sa ii acordam vreun spor de vechime(inclus in salariu)?
Adica sa ii acordam salariu 850+85 lei (echivalentul sporului de vechime 10 %, pt. cei 7 ani in campul muncii).
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 10 Ianuarie 2014
Puteti sa-i stabiliti de la inceput un salariu de 900 lei , fara a se mentiona includerea sau acordarea unui spor.

Daca nu exista prevederi la nivel de angajator, in acest sens, angajatorul nu are nicio obligatie de a acorda un anumit spor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime vernescuiustinian vernescuiustinian Sporul de vechime se acorda in functie de ani de vechime in campul muncii indiferent de cate locuri de munca am avut sau se acorda in functie de vechimea pe ... (vezi toată discuția)
Plata sporului de vechime este obligatoriu pentru toti angajatorii? loredana1973 loredana1973 Buna ziua,am nevoie de ajutor pentru negocierea salariului! Societatea unde lucrez,m-a angajat cu salariul de debutant pentru studii superioare.La ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariu gbrlcostache gbrlcostache doresc sa stiu,daca o persoana care are 30 de ani vechime in campul muncii, beneficiaza de spor de vechime,inclus in salariu de baza(adica,adaugat la cei 900 ... (vezi toată discuția)