Buna ziua ,
Sunt intr-un proces de iesire din indiviziune cu fratii mei , am avut deja prima infatisare si doresc sa stiu daca prin mediere s-ar rezolva problema mai usor doarece nu prea ne intelegem asupra bunurilor .
Intrebare este : Daca unul sau doi din cei 5 parati lipsesc de la mediere ce se intampla ? se mai face medierea sau trebuie obligatoriu sa fie toti prezenti ?
Multumesc pentru raspuns !
Buna ziua,
Puteti incheia o tranzactie ajutati fie de avocatii care va reprezinta sau de un mediator, daca va intelegeti. Tranzactia o prezentati in fata instantei.
Tranzactia o puteti face si singuri dar trebuie sa intruneasca anumite conditii de forma si fond.
Menirea medierii este sa intrevina exact in acest gen de situatii, acolo unde exista conflicte, dispute, puncte de vedere divergente. Presupun ca ati incercat deja pe cont propriu intelegerea cu ceilalti indivizari, astfel ca sunt de parere ca medierea este cel putin o varianta de incercat, daca nu de ales din toata inima.
Contactati un mediator, prezentati-i situatia si veti fi indrumat in privinta pasilor de parcurs.
Bine ar fi sa participe toti, pentru ca, in cazul in care ar participa doar o parte dintre ei, nu s-ar solutiona integral problema si tot in instanta ati ajunge pana la urma.
Un mediator abil poate avea sanse sa ii convinga pe toti sa participe la mediere si sa depasiti acest impas. Cu acordul de mediere astfel incheiat puteti merge fie la notar, fie in instanta, intr-o procedura mult mai rapida. Va doresc succes!
Da, in cadrul procesului de mediere va puteti intelege mai usor asupra modului de impartire a bunurilor. Fratii care nu pot participa direct la mediere (cum este recomandabil) pot sa imputerniceasca pe altcineva care sa le reprezinte interesele.
Cererea pentru incuviintarea acordului de mediere care se refera la astfel de partaje este taxata la jumatate din valoarea obisnuita.
Multumesc mult pentru raspunsuri ,
Ce fac daca un frate nu doreste sub nici o forma sa colaboreze cu noi ceilalti ....nu s-a prezentat nici la cele doua termene de judecata si nu vrea sa auda nici de mediere ?
Ce se intampla daca unul nu va fi prezent deloc ?
Medierea nu poate avea loc decat in prezenta tuturor partilor (impreuna ori in sedinte separate), ori in prezenta imputernicitilor acestora.
Fratele care refuza sa discute iesirea din indiviziune in cadrul procedurii de mediere, va trebui sa accepte decizia care va fi luata de catre instanta, chiar daca nu se va prezenta in continuare la infatisarile care vor urma.
Succesiune
d_dumitrascu
Buna ziua, parintii mei au decedat, eu si fratii mei vrem sa dezbatem succesiunea si sa facem iesirea din indiviziune, dupa urma acestora. Noi ne-am inteles ... (vezi toată discuția)