avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Consecinte inchidere magazin
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Consecinte inchidere magazin

V-as ruga sa-mi spuneti ce consecinte are inchiderea unui magazin, la care patronul (firma) are datorii catre mai multe firme -cateva sute de lei/furnizor- si marfa din magazin nu acopera datoriile si nu exista bani suficienti pentru achitarea lor?
Patronul nu a declarat vre-un faliment, ci pur si simplu a disparut.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
Sergiu92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sergiu92 , utilizator 23:02, 11 Ianuarie 2014
Din exprimare, presupunem ca nu dvs. sunteti patronul, ... deci consecinte pentru cine?
Pentru patron? pentru firma? pentru angajati? pentru furnizori? etc ... nu se intelege intrebarea.
Ma refeream la consecintele asupra patronului!
In aceasta situatie cred ca cea mai potrivita este insolventa.
Poate n-am fost eu destul de clar: omul a inchis si a "disparut". Ca prieten, ma suna sa il ajut. Ajutorul cel mai mare ar fi sa-i dau 7500 lei, la atat se ridica datoriile ce le are la vreo 15 furnizori, dar abia mi-am putut permite sa-l "imprumut" cu 1000 de lei.
Imi fac griji pentru el. Din putinul ce il cunosc, l-am sfatuit sa declare faliment sau insolventa, dar zice ca nu poate deoarece pe hartie banii exista. Si-a cheltuit in cateva luni banii din sertar sperand ca isi revin vanzarile. Cum??? Si-a trecut salariul minim si program de lucru de 2 ore, pentru a-si menaja firma de CAS si alte dari, dar nu putea trai din atat de putin. Spera sa isi revina financiar. Nu si-a revenit. A declarat incetarea activitatii si a solicitat somaj, dar inca nu a primit nimic. Spera sa plece undeva in strainatate la munca si sa apoi sa achite datoriile sau sa-l imprumutam noi, prietenii si sa ne achite cand face rost de bani.

L-as ajuta dar nu imi permit. In schimb imi fac griji pentru el, n-as vrea sa-l vad ca isi pierde libertatea, l-as sfatui -cat poti interactiona la telefon- si nu stiu cum, il vad deprimat si n-as vrea Doamne fereste sa faca vreo prostie.

Daca vreti sa il ajutati, 7500 lei nu este o suma, daca are 10 prieteni e la care ia cate 200 eur, a rezolvat problema, dar nahh ...

In principiu nu are ce sa i se intample, cel mult furnizorii il pot da in judecata, si apoi sa incerce o executare silita asupra lui ceea ce este complicat avand in vedere ca suma datorata este aprox 750 lei / furnizor, nu cred ca il va da nimeni in judecata pentru banii astia, iar daca o face si nu are ce sa ii ia, este tot degeaba si ...apoi intervine prescriptia. Insolventa nu poate fi solicitata de catre furnizori intrucat nu se indeplineste valoarea prag.
Important este sa nu aibe datorii la stat (alea sunt mare problema).

Acum, daca patronul "a disparut" si a declarat si incetarea activitatii (!! dar, foarte important si a contractului de munca)... probabil ca stie el ce face, dvs. nu trebuie sa va faceti probleme.

P.S. Sa faca cate o notificare catre fiecare furnizor de la care inca mai are marfa in raft si sa ii invite sa isi ia marfa, in felul acesta mai reduce din datorii. Sa faca acte pe retur, ca sa fie acoperit. Hartiile il vor ajuta in cazul unui eventual proces.

P.S.2
Sergiu92 a scris:
Din putinul ce il cunosc ...

Nu este putin ... ce cunoasteti, despre prietenul dvs. Sunt destule amanunte ...

Alte discuții în legătură

Ajutor, srl cu datorii anaioana anaioana In urma cu 9 luni mi_am deschis un magazin naturist, felul societatii microintrepindere cu impozit pe venit, in tot acest timp eu am bagat bani, dar nu am avut ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu si garantie adinaiuliana adinaiuliana Buna seara, Scriu in numele mai multor colegi Banuiesc ca sunt deja cunoscute problemele acestei firme (neplata furnizorilor, a chiriilor spatiilor, a ... (vezi toată discuția)
Judecata cu un patron fugit din tara daridannah daridannah buna seara,am si eu o problema ,ma judec cu patronul firmei unde am lucrat,el a fugit din tara si magazinul s-a inchis din cauza ca nu a mai platit facturile ... (vezi toată discuția)