avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salariu si garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salariu si garantie

Buna seara,
Scriu in numele mai multor colegi
Banuiesc ca sunt deja cunoscute problemele acestei firme (neplata furnizorilor, a chiriilor spatiilor, a utilitatilor, a firmelor care se ocupa de mentenanta, chiar si a firmelor de taxi). Din cate stim noi angajatii din magazine s-a cerut insolventa de catre marea majoritate a acestor firme.
Problema noastra este urmatoarea : pe 14 decembrie am primit informare ca tichetele de masa aferente lunii noiembrie (tichete care se regasesc pe fluturasul de salariu si pentru care a fost retinut impozitul) au fost platite si ca in functie de volunul de comenzi al producatorului Edenred vor ajunge in magazine in jur de 19 -23 decembrie. Tichetele nu au ajuns in magazine nici astazi iar in aceasta seara am primit informarea ca vor ajunge in magazine in prima saptamana din februarie.
Salariul aferent lunii decembrie pe care trebuia sa il primim in data de 11 ianuarie conform contractului am fost informati in aceasta seara ca il vom primi cel tarziu pe 27 ianuarie, asta dupa ce am solicitat in repetate randuri informatii cu privire la intarzieri.
Avand in vedere situatia in care se afla firma, faptul ca magazinele nu mai primesc marfa de o luna, faptul sunt amenintate cu debransarea de la energia electica, faptul ca magazinele nu vand mai mult de 100 de lei, ne ste greu sa credem ca vom mai primi salariile aferente lunii decembrie si a lunii in curs, tichetele aferente luni noiembrie si nu in ultimul rand garania care a fost oprita lunar in valoare de 90 de lei.

Va rugam ajutati-ne cu un sfat. Noi credem sa firma v-a declara faliment. Am dori cteva informatii pe intelesul nostru (nu articole din lege) privind falimentul. Ce sanse mai avem sa recuperam acesti bani? Contaractul de garantie prevede ca sumele retinute ca si garantie vor fi recuperate numai daca incetarea contractului se va face la initiativa angajatului in maxim 30 de zile, dar stiu persoane care au plecat de 3 -4 luni si nu au recuperat garantia.

Pe acest site putei citi amanunte desore situatia in care ne aflam

[ link extern ]

Orice sfat este binevenit.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
adinaiuliana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 13 Ianuarie 2012
daca societatea si-a depus cererea de intrare in insolventa sau este in insolventa , contactati administratorul judiciar - respectiv societatea de practician in insolventa ptr a va depune optiunea in tabloul creditorilor ca salariati .Societatea , prin administr judiciar instituit de instanta , va plati mai intai salariile , apoi datoriile catre terti.
apelati la un avocat sau consilier juridic ptr drepturile dvs.
mult succes!
Cum aflam daca este depusa cererea de intrare in insolventa? Totul este strict secret. inca ne mai promite ca totul v-a fi bine....
la Administr Finantelor Publice sau la Tribunal.
Pe portalul instantelor de judecata gasiti o aplicatie prin intermediul careia se pot consulta listele de sedinte de la instantele judecatoresti din Romania, dosarele cauzelor supuse judecatii. Asadar, se poate cauta un dosar dupa numarul sau, se poate cauta printre dosarele de la o anumita instanta dupa numele unei parti sau dupa obiectul cauzei.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii de la firma aflata in insolventa Dana10032013 Dana10032013 Buna ziua! Am fost angajata la o firma timp de 5 ani, in perioada 2007-2012. In anul 2011, luna decembrie, firma a intrat in insolventa. In luna iunie 2012, ... (vezi toată discuția)
Nu mi-am primit salariul Costel16 Costel16 Am si eu o nelamurire. Am lucrat la o firma o perioada indelungata, angajat fiind, iar pe ultimele 2 luni nu am mai luat salariul, am tot fost dus cu zaharelul ... (vezi toată discuția)
Firma de insolventa printzesa18 printzesa18 O firma a intrat in faliment, iar dreptul de administrare a fost preluat de o firma de insolventa. Am de recuperat salarii de la acea firma, insa firma de ... (vezi toată discuția)