Buna ziua,
Am fost sanctionat contraventional insa din consemnarile facute in procesul verbal de contraventie, la rubrica descrierea faptei se prezinta un aspect iar incadrarea juridica respectiv articolul de lege consemnat reflecta altceva.
Practic in cuvinte se descrie ca nu am redus viteza la schimbarea directiei de mers prin viraje (fapta prevazuta de art. 123 lit. j din H.G. 1391) iar art. consemnat in procesul verbal, este 123 lit. i care sanctioneaza nereducerea vitezei la trecerile pentru pietoni.
De asemenea nu se prezinta in amanunt locul faptei, se mentioneaza doar un nume de strada fara a se preciza macar localitatea de unde e strada.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta eroare duce la anularea procesului verbal de contraventie.
Multumesc.
Buna ziua,
Merita incercat. Atentie, in mod normal agentul constatator sau institutia emitenta trebuie sa dovedeasca existenta faptei. invocati cauza Anghel versus romania judecata la CEDO si art 6 din Conventia EDO.
Pai cum sa dovedeasca existenta faptei respectiv ca nu am redus viteza la 30 km/h in acea locatie atat timp cat nu am fost inregistrat cu aparat radar. Este adevarat faptul ca a fost un eveniment rutier practic am acrosat o masina parcata insa nu s-a facut nici un fel de cercetare la fata locului, toate masurile luate impotriva mea fiind luate doar pe baza declaratiilor mele. Mai mult, descrierea faptei incepe: ,,Conform declaratiei...". iar eu nu am scris acolo ca aveam mai mult de 30 km/h.
Amenda radar
AlexCucu
Buna seara,
Astazi 21.07.2013, am fost oprit in localitatea Targoviste si amendat pentru viteza.
Am fost amendat cu 720 de ron, (360 in 24 de ore) pentru ... (vezi toată discuția)