avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal pentru viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal pentru viteza

Buna seara. Intr-o seara intorcandu-ma de la serviciu spre casa am intrat in fata unei masini neinscriptionate de politie cu radar pe bord. Atunci nu mi-am dat seama ca e poltia . Atunci probabil i-am stanjenit cu ceva si au inceput sa ma urmaresca cam vreun 1 km aprox. Am intrat intr-un sens giratoriu apoi am accelerat putin mai brusc si am ajuns undeva la viteza de aprox 80-90km(mai mult nu aveam cum ca erau niste viraje si ploua,plus nu e o masina foarte rapida). In spatele meu erau cei cu radaru si la un moment au aprins semnalele. M-au tras pe dreapta. Mi-au spus ca am depasit limita de viteza. Nu mi-au spus cu cat si cum si cat e limita acolo si nici nu mi-au mentionato in PV. Mi-au suspendat permisul pt 90 de zile. Acolo problema e ca nu e nici un indicatror sa-ti arate ce viteza e maxima admisa. Doar waze arata ca ar fii 50km. Bun. In procesul verbal scrie ca am condus masina pe BLD Sofia Vicoveanca cu viteza de 101km/h dar in parateza nu stiu ce scrie. Se poate interpreta ori 61 ori 51. Am intrebat mai multi prieteni si toti mi-au zis ca e 61. Ca 5 nu seamana deloc cu 6 si etc. Daca ar fi 61 ar fi 50+61=111, nu 101. Daca ar fi 51, atunci da ar fi adevarat 51+50=101. Iar mai jos domnul agent a scris seria permisului si statul emitent al permisului in locul unde trebuiau sa fie scrie numerele de imatriculare si statul. Dar a tras o sageata in sus ca acolo trebuia sa fie( ca la bac). As putea sa ma folosesc de greselile astea in instanta? Plus nici la puncte amenda nu se intelegi ca ba e 605 ori 606. Ar merita?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:02, 11 Ianuarie 2020
Ar fi bine de aflați dacă pe acel bulevard mai există și o altă limită de viteză. În procesul verbal trebuie descrisă în mod clar fapta, cu indicarea locului exact (stradă, număr) sau măcar prin precizarea unui vecinătăți sau a unui punct de reper.
Descrierea în mod incomplet a faptei echivalează cu lipsa descrierii faptei, sancțiunea fiind nulitatea procesului verbal.
In procesul verbal scrie asa : "A condus autoturismul marca Dacia Duster cu nr. de imatriculare B-XX-BAC , pe BLD. Sofia Vicoveanca , din directia BLD. 1 decembrie 1918 spre mun. Falticeni, cu viteza de 101km/h( aici nu-mi pot da seama daca e 61 sau 51(+51/61)) stabilita cu aparatul radar AUTOVISION ( a mai scris ceva da nu inteleg ce) 402, amplasat pe auto. cu nr. sv-17-wky."
Adica e cam vag. Insemna ca tot drumul din Suceava pana in Falticeni am condus cu 101. Nu mi-a spus pe ce portiune de km am atins 101. Nu mi-a scris nici viteza maxima admisa acolo. Iar la seria permisului mi-a scris-o jos. Unde trebuia sa fie normal numerele de imatriculare daca erau ridicate. Adica mi-a scris seria permisului mai jos, nu unde trebuia. Ar merita sa fac contestatie? Stiu ca am gresit dar totusi, sa stai in spatele unuia la vreo cativa metri ca sa-l prinzi cum calca stramb. Si nu ca e localitate si trebuia sa stiu ca e limita de 50 sau 40. De ex in Iasi este un bld. care are limta de 80.
Faceți contestație și cereți anularea procesului verbal pe motivul că nu există mențiunea (obligatorie) referitoare la descrierea faptei. deoarece descrierea insuficientă a faptei echivalează cu lipsa descrierii acesteia. Dar, dacă pe toată lungimea bulevardului există limita de 50 km/h, atunci este clar că nu aveți nici o șansă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . am și eu o întrebare . am fost oprit de un echipaj ... Brunetul82 Brunetul82 Buna ziua . Am și eu o întrebare . Am fost oprit de un echipaj de poliție pe drumul de centura cu viteza de 101 km . Pe acest sector in momentul de față ... (vezi toată discuția)
Domnule presedinte subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut ... Daniel382942 Daniel382942 Domnule Presedinte Subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut la Bolintin-Deal, posesor al CI seri ...., permis de conducere seria...nr ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal rutier ContSters126583 ContSters126583 Am condus cu 63 km /h unde era limita de 50, in afara localitatii. Le-am cerut sa imi arate certificatul privind omologarea si verificarea metrologica a ... (vezi toată discuția)