avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata servicii de caldura apartament debransat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata servicii de caldura apartament debransat

Buna ziua,

Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza apartamentul (cu toate ca tevile sunt acoperite intr-o masca de rigips, practic nu mai emana niciun fel de caldura). Intrucat consider ca nu beneficiez de niciun fel de caldura de la sistemul de termoficare as dori sa va intreb daca se poate face vreun demers legal astfel incat sa nu mai platesc pentru un serviciu de care nu beneficiez.

Multumesc,
Catalin Nita.
Cel mai recent răspuns: Nadoi , utilizator 16:41, 19 Ianuarie 2024
Deci practic ar insemna sa ma judec cu statul, nu cu administratia de locatari :)


Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
elga50, moderator
Nu neg ca nu ar fi un avantaj faptul ca exista caldura in bloc, de altfel cum ar fi si un dezavantaj pentru locatarii apartameltelor din jurul meu daca eu nu as avea nicio sursa de incalzire alternativa, conform logicii respective,peretii ar fi reci,deci ar exista o pierdere de caldura pt. dansii.

Da aveti dreptate, numai ca dumneavastra ATI FOST OBLIGAT in momentul debransarii sa aveti sursa de incalzire, nu aveati voie sa va debransati si sa lasati apartamentul neancalzit.
Cititi aprobarile de debransare!!
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
ContSters241232, utilizator
Departajarea instalatiilor intre furnizorul de energie termica si utilizator, in speta, Asociatia de proprietari, este la bornele aparatului de masura care este instalat la scara sau la intrarea tevilor in imobil (poarta curtii dv). Deci tot ce trece de la "poarta" blocului este considerat consumul beneficiarului, facturat si, in mod normal incasat. Acestea sunt lucruri nefiresti, aparute din vina nimanui, datorate transformarii unui apartament in proprietate privata, cand este construit intr-un condominiu, cu spatii, instalatii care apartin tuturor dar in fapt, nimanui.
Buna Seara,

Cum spuneam nu compania nu este vinovata. Ca si la apa aveti un contor in subsol. Societatea de termoficate presteaza un serviciu, va livreaza energie termica, care se inregistreaza pe acel contor. Asociatia cand primeste factura are pe ea sa zicem consum 30 gigacal. Aceasti bani cere serviciul de termoficare.
Acum este problema cum se imaprte acea caldura. Pentru a lamuri aceste lucru, ANRSC a emis niste legi. Asa trebuie facut au spus ei.
Cred ca acest subiect cu repartizarea calduri a mai fost discutat pe forum.

Parcurgeti legislatia recomandata mai sus.
Ca sa nu mai plătesc după debranșare, am izolat conductele pe verticala și am refăcut proiectul de debranșare unde a fost trecut zero suprafața radianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie platita caldura la comun dupa debransare? alina_25 alina_25 O cunostiinta are centrala de apartament in un bloc de 20 apartamente in care 10 apartamente au centrala iar celalalte 10 nu au sunt respectiv ... (vezi toată discuția)
Posibila incalcare a legii 296/2oo4 iraela iraela Buna ziua, Sunt unul din numerosii proprietari care s-au debransat legal dela sistemul centralizat de incalzire cu multi ani in urma. Dupa cum bine stiti, de ... (vezi toată discuția)
Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)