Daca intrebati la ce mediator trebuie sa mergeti, raspunsul este ca va puteti adresa oricarui mediator din Romania, asadar si unuia din localitatea dvs de domiciliu.
Nu exista competente teritoriale ale mediatorilor, nici obligatii sau conditionari in legatura cu acest lucru pentru cei care au de parcurs procedura prealabila a informarii sau chiar medierea in sine. Vi s-a spus deja acest lucru de @Jocandi Causa.
Daca doriti sa va limitati la informarea legala, probabil veti tine cont de criteriul "comoditatii" in ceea ce va priveste. Daca aveti insa cat de cat in vedere si posibilitatea ca ulterior informarii sa aiba loc medierea cu cealalta parte, poate ar fi bine sa tineti cont si de criterii ca sa netezeasca drumul unei intelegeri (sa fie cat de cat comod si pentru partea cu care sunteti in conflict, daca este dintr-o alta localitate, sa participe). Medierea presupune compromisuri, mai mici sau mai mari. Alegerea mediatorului, desi se face doar pe criterii de incredere, ar trebui sa aiba in vedere interesele ambelor parti.
Nu sunteti obligat sa faceti medierea, daca va fi cazul, cu acelasi mediator cu care ati parcurs informarea, insa este mult mai simplu si poate nu ar trebui sa excludeti din start posibilitatea de a ajunge la o intelegere in acest mod.