avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la succesiune

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca se poate.
Tatal meu este mostenitorul parintilor lui alaturi de 2 frati. In urma cu cativa ani si-a donat partea lui de mostenire unuia dintre ei. Tatal meu a decedat de curand. Sunt singurul copil, el fiind divortat de mama mea si nerecasatorit. Eu ce drepturi am si ce trebuie sa fac???
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Krista80 , utilizator 17:28, 10 Ianuarie 2014
Puteti sa incercati sa atacati in instanta donatia facuta de tatal dvs. fratilor pe partea lui de mostenire!
Din valoarea bunurilor donate, dumneavoastra nu aveti nici un drept
In schim sunteti mostenitor rezervatar al tatalui decedat.
Deci nu pot deschide succesiune? El atata avea, ceea ce a donat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine ... vulpys vulpys Buna ziua. In cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine va putea veni la mostenire? Daca pe timpul vietii facem testament, poate fi atacat? Sotul are ... (vezi toată discuția)
Donatie paulaanacorina paulaanacorina Buna ziua, Am si eu o problema: in urma cu cativa ani am facut un act de donatie cu o matusa pentru o casa, matusa mea a murit de curand...pot considera ca ... (vezi toată discuția)
Speta complicata,raspuns loredana marina loredana marina deci sa inteleg ca nepotul meu are aceleasi drepturi ca si mine?eu stiam ca el mosteneste doar partea tatalui lui nicidecum si ce imi revine mie si dupa tatal ... (vezi toată discuția)