avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta pensionare

Buna ziua,

Mama mea este nascuta in luna aprilie 1962 si are o vechime in munca de 32 de ani si 4 luni vechime in munca si 19 ani si 6 luni in grupa I de munca.

Cand se poate pensiona avand in vedere vechimea in grupa I de munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:51, 10 Ianuarie 2014
Limita de varsta la 52 de ani si 9 luni.
Multumesc mult pentru raspuns, se mai scade ceva daca are doi copii?(am vazut pe forum c mai preciza cineva cati copii are).

Incao intrebare mai am, daca tatal meu are 9 ani in gr I si 9 in grupa II , se cumuleaza cele doua reduceri? sau se aplica cea mai mare?

Multumesc.
1. Pentru numărul de copii născuți și crescuți de o doamnă Legea nr. 263/2010 nu mai prevede reducerea vârstei standard de pensionare.

2. Reducerile vârstei standard de pensionare se cumulează.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lesire la pensie magda.baciu magda.baciu Buna ziua, In cazul unei femei care are 32 de ani vechime in munca dintre care 19 ani sunt incadrati la grupa I, care a fost mentinuta pana in 2001 cand a ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie alex87 alex87 buna seara :( am 30 ani de munca din care 20 ani si6 luni de grupa1 de munca . dupa legea veche a pensiilor as fi iesit la pensie in ... (vezi toată discuția)
Vechime grupa a iia de munca anaplop anaplop Ce vechime suplimentara se acorda pentru 18 ani lucrati in grupa a IIa de munca? 4ani si 6 luni conform algoritmului 3luni la 1 an de munca sau doar 4 ani ... (vezi toată discuția)