avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

La trecerea de la pensia de boala la pensia pentru limita de varsta se face cerere? In acest caz trebuie sa mentionez ca optez pentru pensia mai mare? daca am gr.1 85%nu mi se ia in considerare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 11 Ianuarie 2014
1. Puteti face cerere pentru trecerea de la pensie de invaliditate la pensia pentru limita de varsta.

2. Se va calcula pensia pentru limita de varsta, se va emite o noua decizie de pensionare si, din oficiu, se acorda pensia cea mai avantajoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie de varsta? dorobantuflorica dorobantuflorica sant barbat ,nascut 23.noiem.1951am o vechime de37 ani de stagiu complet de cotizare si40 ani stagiu de cotizare realizat.actualmente sant pensionat boala ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca,persoane cu handicap escuco escuco Sunt pensionat cu pensie de invaliditate corespunzator gr 2 de handicap preexistant(din copilarie),de 12 ani si am varsta de 56 ani.Am o vechime in campul ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate este considerata vechime in munca? ADINABODESCU ADINABODESCU Sotul meu este nascut pe 01/10/1956.Vechime in cimpul muncii are 22 de ani.Din anul 1994 este pensionat de invaliditate gr 2. La ce virsta poate iesi ... (vezi toată discuția)