avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand m-as putea pensiona?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand m-as putea pensiona?

Buna ziua,
sunt doamna nascuta in aprilie 1959, si lucrez din iulie 1979 din care in grupa I de munca am 5 ani si 8 luni iar 14 ani si 10 luni in grupa II de munca iar stagiul de cotizare efectiva este de 38 ani in luna iulie 2014.V-as ruga dak mi-ati putea spune cand pot sa ma pensionez.
Va multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
lucis_59, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucis_59 , utilizator 17:09, 15 Ianuarie 2014
1. Pentru o femeie nascuta in aprilie 1959 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 5 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Pentru cei 5 ani si 8 luni lucrati in gr. I de munca:
- nu se reduce varsta standard de pensionare deoarece era nevoi de minimum 6 ani;
- se adauga la stagiul de cotizare 2 ani si 10 luni.

3. Pentru cei 14 ani si 10 luni lucrati in gr. a II-a de munca:
- se reduce varsta standard de pensionare cu 3 ani;
- se adauga la stagiul de cotizare 3 ani si 8 luni.

4. - Varsta standard redusa de pensionare devine 61/5 - 3/0 = 58 de ani si 5 luni;
- Stagiul de cotizare va fi de 38/0 + 2/10 + 3/8 = 44 de ani si 6 luni.

5. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 58 de ani si 5 luni, in septembrie 2017;
- pensie anticipata (fara diminuare), la 56 de ani si 5 luni, in septembrie 2015.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea pensiei la limita de varsta si anticipata albuvioleta albuvioleta Buna ziua. As dori sa stiu care este anul in care pot iesi la pensie anticipata si la limita de varsta luand in considerare faptul ca sunt nascuta in iunie ... (vezi toată discuția)
Pensie ivanvintilica ivanvintilica Sunt nascut pe data de 02.09.1959 si am 38 ani munca cu cotizatie. Am lucrat 4 ani in grupa 1 si 34 ani in grupa 2. Cand pot iesi la pensie si cu ce fel de ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de virsta alan_ar06@yahoo.com alan_ar06@yahoo.com doamna nascuta la 30 07 1958, a lucrat 32 de ani si 6 luni, din care 14 ani in gr 2 si cond. deosebite,... cind poate iesi la pensie ptr limita de virsta? va ... (vezi toată discuția)