Fiul meu a implinit 14 ani zilele astea si trebuie sa-si faca carte de identitate. Problema este ca locuim intr-o casa pe care o folosim pe baza unui contract de comodat. Atat eu si sotia avem alta adresa in c.i., insa la dresa respectiva nu mai locuim de mai multi ani si nici nu mai este posibil sa o declaram ca adresa de domiciliu pentru fiul meu. Intrebarea este contractului de comodat poate fi folosit pentru declararea adresei de resedinta pentru obtinerea c.i. in cazul fiului meu. Multumesc.
Nu se poate. Domiciliul copilului este la domiciliul parintilor (sau in cazurile speciale la cel al reprezentantului legal). Trebuie sa gasiti o solutie ca macar unul dintre dvs. sa va faceti o noua carte de identitate ca sa poata avea si copilul CI.
Daca reuseste mama, poate merge singura cu copilul la Evidenta cand depune actele pentru copil.
Daca isi rezolva tatal, mama va trebui sa isi dea consimtamantul pentru stabilirea domiciliului copilului la dumnealui.
Urgent
Cezara2006
Buna ziua
Fetita mea a împlinit de curand 14 ani si tb sa ii facem buletin.
Dar exista următoarea problema: ne_am mutat in alt oras de aproape 2 ani si nu ... (vezi toată discuția)