avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea unui credit
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea unui credit

Buna ziua,
este foarte posibil sa fiu nevoit sa returnez niste bani unei companii.
nu am proprietati si nici venituri.
in schimb, in urma cu cativa ani, am luat un credit cu care am cumparat un apartament.
platesc ratele la zi, o parte din credit a fost rambursata deja.
vreau sa va intreb daca cei de la companie se pot indrepta impotriva acestui credit, daca pot sa-mi execute acel apartament.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: tusu , utilizator 20:45, 30 Aprilie 2014
Ce valoare are datoria pe care trebuie sa o returnati?
In raport de datorie, vi se poate executa apartamentul pentru care aveti credit.
Se scoate imobilul la licitatie, banca la care aveti creditul isi recupereaza diferenta din credit pe care o mai aveti de achitat (pentru ca are ipoteca de rang I) iar compania isi recupereaza suma din restul sumei obtinute din vanzarea imobilului.
Valoarea datoriei mele este mai mica decat diferenta pe care o mai am de achitat.
Dar daca am facut promisiune de vanzare altcuiva?
daca instrainati casa inainte ca firma sa ceara recuperarea creditului, nu mai poate sa va urmareasca apartamentul
Creditul pentru apartament este cu ipoteca ? Sau ati luat un credit fara garantii si apoi ati cumparat apartamentul cu acei bani?
Pentru ca daca este credit cu ipoteca pe apartament, atunci nu puteti vinde acel imobil.

Daca este prima varianta, atunci puteti instraina imobilul fara nicio problema. Trebuie sa faceti contract de vanzare cumparare, nu doar promisiune de vanzare. In cazul promisiunii de vanzare, imobilul este tot in proprietatea Dvs.
Este vorba de 2 credite, de fapt garantate cu acelasi imobil. Valoare ramasa in sold a creditelor este 85.000 EUR. Datoria se refera la o hotarare judecatoreasca irevocabila fata de aceeasi banca privind o decizie de concediere solutionata favorabil i prima instanta si respinsa ulterior de Curtea de Apel. Problema este ca banca se va indrepta sa recupereze banii pe care i-am primit, castigand in prima instanta. Atat timp cat clauzele contractuale la aceste 2 credite sunt respectate , daca se indreapta impriva lor ce sanse amsa ma opun ? Pot face contestatie la executare, pentru ca la vremea respectiva cand eram salariat si am luat aceste credite eu am incheiat aceste 2 contracte cu banca pe care le-am respectat.
Va rog mult, un raspuns...

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament ipotecat crisselena crisselena buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Delapidare rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale a garantat cu un imobil al societatii obtinerea unui credit bancar de 100.000 euro. Dupa un an de zile, in conditiile ... (vezi toată discuția)
Executare silitã privind un imobil ipotecat. art. 2.384 din codul civil mario2011 mario2011 As vrea sa stiu daca, in lumina prevederilor art. 2384, alin. 2 din Codul civil, un creditor chirografar poate solicita si pune in aplicare executarea unui ... (vezi toată discuția)