avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cand se prescriu executarile silite?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cand se prescriu executarile silite?

Buna ziua,

In anul 2006 am luat un credit de 9800 de euro si un card de credit de 4900 de lei. In anul 2008 in luna iulie am ramas fara loc de munca si in imposibilitatea de am plati datoriile.
Am fost sunata de la banca respectiva vreo 3 luni dar nu aveam din ce sa imi platesc datoriile si eram intrebata de ce nu imi platesc parintii datoriile acestia datoriile, eu neavnd nici o relatie cu familia mea, mama fiind recasatorita ci eu avand doar buletinul la locul unde locuieste mama dar locuind de ani buni in chirie.
In luna feb/martie 2009 m-au sunat de la fostul loc de munca deoarce imi venise o hotarere de executare silita pentru intreaga suma a creditului de la un birou al unui executor judecatoresc,. Aceeasi hartie mi-a venit si acasa la mama mea, insa nu am avut de unde sa dau intreaga suma a creditului.
Abia in 2012 am mai reusit sa imi gasesc loc de munca.
Intre timp banca respectiva a plecat din Romania insa nu stiu ce s-a intamplat cu creditul meu.
Intrebarile mele sunt urmatorele:

1. au trecut 5 ani de la executare exista posibilitatea sa ma trezesc cu poprire acum?
2. daca dosarul a ajuns in executare pe intreaga suma in continuare aduna penalitati si dobanzi?
3. care este cuantumul popririi care se poate insitui pe salariu?
4. daca nu am bunuri ce se va intampla in timp?
5. dar daca peste 10 ani mostenesc ceva si ma voi trezi cu executare silita ce se va intampla?

Creditul era pe o perioada de 10 ani, practic ultima rata trebuie platita in martie 2016. Cand mi se va prescrie aceasta datorie.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:40, 11 Ianuarie 2014
Pentru un credit se poate dispune poprire 1/3 din salariu
Executorul judecatoresc la staruinta creditorului,poate desfasura demersuri pentru executarea silita asupra bunurilor dv in evidenta bunuri mobile.imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoarea pana la concurenta debitului de recuperat
Creditorul poate solicita actualizarea sumei de plata
In opinia mea au trecut 3 ani de la ultimul act de executare, nu s-a insistat in executare , astfel ca dreptul lor e prescris.
Ca drept dovada ca nu s-a insistat in executare e faptul ca v-ati angajat de 1 an si ceva si nu aveti poprire pe salariu.
Daca vi se va mai pune candva, faceti contestatie si invocati prescriptia.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , am si eu o intrebare in cazul in care iau amenda ... andrei120819 andrei120819 buna seara , am si eu o intrebare in cazul in care iau amenda contraventionala si nu o platesc ,ce se va intampla avand in vedere ca nu detin nici bunuri si ... (vezi toată discuția)
Executare silita ionel as ionel as buna ziua.am o mare problema.acum 2 ani am facut un imprumut la cetelem doar cu buletinul si adeverinta de la firma la care lucram.pt k firma respectiva a dat ... (vezi toată discuția)
Încetarea executării silite prettydaniola prettydaniola Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile. 1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o ... (vezi toată discuția)