avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare rechemare din concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare rechemare din concediu

Am văzut o ştire pe Ziare.com despre învăţătoarea care acerut cadouri,în articol se face referire şi la faptul că angajaţi nu pot fi chemaţi din concediu,citez: "Cercetarile in acest caz vor incepe efectiv in 6 ianuarie, intrucat personalul din scoala este pana atunci liber, iar angajatii nu pot fi chemati la serviciu din
concediu, conform legii".
Pe un alt site am găsit când poate fi chemat cineva din concediu: " In caz de forta majora sau interese urgente, salariatul poate fi rechemat la servici din concediu. Important ! In cazul in care angajatul este chemat inapoi la serviciu din concediu, angajatorul are obligatia sa suporte toate cheltuielile revenirii angajatului si familiei acestuia precum si prejuducii pe care acesta le-ar putea suferi ca urmare a faptului ca a fost nevoit sa se intoarca anticipat la serviciu."
Eu mai aveam o zi din concediu şi am fost rechemat la servici pentru a fi concediat. Acesta e un motiv să fiu chemat la servici?Această rechemare la muncă mă poate ajuta la proces?Eu făcând contestatie la concediere. Motivul concedierii a fost că nu am stat la control la iesirea din schimb.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:20, 7 Februarie 2014
Art.151 alin.2 C.mun. prevede :
Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

Motivul rechemarii dvs din concediu de odihna nu intra in categoria celor mentionate in Codul Muncii.

Concedierea in baza carui articol s-a facut?
Decizia de concediere este la avocat si nu il pot contacta acum deoarece nu ma aflu in localitate. Este un articol cu litera I din cate imi amintesc. Acuzatia a fost a fost refuzul controlului si sustragere de produse pe baza de suspiciuni.

A mai fost un caz in care o persoana a fost gasita cu produse sustrase, in toamna, insa nu a fost concediata. Ma ajuta acest caz la proces?
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
mihaimatiesm, utilizator
Nu va ajuta cu nimic ceea ce s-a mai intamplat in trecut la acest angajator.

A avut loc si o cercetare disciplinara a dvs?
Da am fost cercetat. Am fost întrebat de ce am fugit, ce motive am avut, dacă s-au găsit produse asupra mea (m-au controlat şi li s-a părut că am ceva sub haina spunându-mi să intru într-o cameră, atunci am plecat) dacă cunosc regulamentul intern.
În ziua când (dimineaţa) m-am sustras controlului 15.01.2013, s-a schimbat şi conducerea şi avocatul lor a afirmat la proces că ei nu acceptă furtul.Dacă nu tolerează furtul, femeia(în toamnă) căre a fost găsită la poartă cu produse de ce nu a fost concediată?

Întreb şi eu cum ar fi ca un judecător cu două cazuri la fel să ia hotărâri diferite?
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
mihaimatiesm, utilizator
Depinde si de materialul probator administrat in cauza.

Alte discuții în legătură

De cate ori pot fi rechemat din concediu pioneer390 pioneer390 Sunt agent securitate, iar in timpul concediului de odihna am fost rechemat la lucru. Stiu ca este legal se ma recheme, mi-a si dat restul zilelor de concediu, ... (vezi toată discuția)
Rechemare c.o Salariatul trebuie sa fie de acord cu rechemarea sa din concediul de odihna? El poate refuza sa se intoarca la munca in urma unei rechemari?Daca acesta a luat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt în concediu de odihna dar sunt chemata 2 zile ... ioneliya38 ioneliya38 Bună ziua, sunt în concediu de odihna dar sunt chemata 2 zile la serviciu. Cum se plătesc zilele? Pierd zilele de concediu? Mulțumesc anticipat (vezi toată discuția)