avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Am fost casatorita din 2002 pana in 2012 cand am divortat.Pana in anul 2005 am locuit cu chirie,iar in 2005 am cumparat 380 m de pamant pe care se afla si o temelie. Pamantul a fost intabulat pe amandoi. In 2006 pe aceasta temelie am facut un plan de casa tot pe numele la amandoi. In 2007 am facut un imprumut in banca de 450 mil lei vechi,si in 2008 am terminat de construit casa .In tot timpul casatoriei am lucrat fara carte de munca pana in 2007 la un bar. Din 2007 pana in 2009 cand am nascut am lucrat cu carte de munca de unde am iesit cu concediu medical de intretinere a copilului de 8 mil lei vechi pe luna timp de 2 ani. In acest timp ne-am mobilat si casa.Cand fetita avea 3 luni am aflat ca sotul meu avea o concubina ,dar nu a recunoscut pina cand am aflat ca avea si copil cu ea.Dupa ce concubina a nascut ,m-a parasit si sa mutat la ea. Am dat divort la 3 luni dupa ce m-a parasit si dupa divort fetita mi-a fost incredintata mie cu drept de a locui in casa noastra pina se vinde si facem partaj.Dar la 2 luni dupa divort au inceput si amenintarile cu moartea sa parasesc casa,iar la 4 luni de la divort a schimbat yala la usa in lipsa mea dandu -ma cu tot cu fetita in strada numai cu hainele de pe noi,in casa mutandu-se el cu concubina si cu copilul,unde sta din 24 07 2012. Mentionez pana la aceasta data am platit banca la zi. Din aceasta data nelocuind in casa eu nu am mai platit . El locuind in casa trebuia sa plateasca dar nu a platit nimic pina acum de 1an si 4 luni si banca a pus sechestru pe casa.Sechestrul a fost pus acum si eu am depus acte de partaj de aproape 1luna si jumatate.Sotul meu a venit in intampinare cu niste afirmatii false precum a contribuit cu mai multi bani ca mine la constructia casei si vrea ca si eu sa platesc datoria care sa urcat la banca din momentul cand am fost data afara din casa.Va rog din suflet sa mi spuneti ce sanse am la acest partaj?? VA MULTUMESC DIN SUFLET ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Adelina Dumitru , Avocat 12:42, 13 Ianuarie 2014
De platit datoria la banca trebuie sa o faceti solidar Dvs si sotul. Pentru faptul ca v-a dat afara din casa exista o implicatie penala si puteti sa-i solicitati anumite despagubiri. Dar banca nu este interesata cine sta sau nu in casa, va executa intai imobilul iar apoi veniturile Dvs si ale sotului pana la recuperarea datoriei. Asadar incercati sa ajungeti la o intelegere cu sotul pentru ca e posibil sa ramaneti sa partajati doar niste datorii. Daca a achitat asa mult eu va sfatuiesc sa ii spuneti sa achite si in continuare si sa ramana el cu apartamentul si cu datoriile. La preturile de astazi e foarte posibil sa iesiti in castig daca faceti un alt imprumut. E insa foarte posibil ca banca sa nu fie de acord cu o astfel de intelegere. Ca sa iesiti totusi rezonabil ar trebui sa stingeti amiabil conflictul si sa luati decizii financiare bune pentru amandoi. Un razboi va va aduce pierderi amandorura.
Mesaj editat
@ maria78na
Data post: Sambata, 11 Ianuarie 2014, 17:27
Forum Drept civil - mosteniri, drept de proprietate si altele
Subiect partaj dupa divort


va multumesc pt raspuns dar nu mi-ati inteles intrebarea. Cu banca am ajuns la o intelegere platim datoria impreuna,Eram impreuna .Am luat imprumut din banca impreuna dar pe numele lui.Din acesti bani am facut casa,impreuna,Impreuna am platit 4 ani banca doar ca fiind facut imprumutul pe numele lui chiar daca plateam eu era tot pe numele sau dar banii proveneau din castigul nostru eram sot si sotie avem impreuna un copil. La partaj ,cum se imparte ???Am lucrat tot timpul dar numai 2 ani cu carte de munca si dupa asta am nascut fetita si am luat inca 2 ani 8 mil pt fetita .El se bazeaza pe faptul ca desi am lucrat la un bar din momentul casatoriei .nu mi sa facut carte de munca,dar de multe ori aduceam mult mai multi bani in casa.. Pamantul este intabulat pe amandoi ,,dar casa nu este inca intabulata dar actele sunt pe numele sau deoarece chiar de am umblat numai eu pt planul casei a fost trecut numele sotului ca doar nu era sa trec numele meu, ca orice femeie care are incredere in sotul ei ca nu are nici un gand ascuns, Eram tineri eu 22 ani el 25.La partajul pe care l-am inaintat se poate ca el sa ia mai mult ca mine? sau el totul si eu nimic.... VA MULTUMESC DIN SUFLET ANTICIPAT


Exclus: "el totul si eu nimic" !

Se porneste de la premiza 50% - 50% ...
Buna ziua!Potrivit legii, cand se face un partaj se porneste de la prezumtia ca fiecare dintre soti au contribuit cu cate 50% la dobandirea fiecarui bun dobandit in timpul casatoriei.Fiecare bun dobandit in timpul casatoriei se prezuma ca este bun comun indiferent cine este trecut ca titular pe acte.In cazul in care unul dintre soti considera ca a contribuit mai mult la dobandirea bunurilor/unui bun trebuie sa dovedeasca in instanta cu inscrisuri, martori sau orice alt mijloc de proba.Nu este suficient ca fostul sot a sustinut in intampinare ca a contribuit cu o suma mai mare, el trebuie sa si probeze.La fel si dvs, orice invocati trebuie sa probati.Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat.Pentru perioada in care ati lucrat la negru puteti dovedi cu martori faptul ca ati lucrat si ca ati obtinut venituri in cuantum de aproximativ X lei.Nu se poate ca sotul dvs. sa obtina tot si dvs.nimic.Asta este sigur.Ori se imparte 50%- 50%, ori daca una dintre parti dovedeste ca a avut venit mai mare va avea un procent mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este solutia? xmagx2001 xmagx2001 Eu impreuna cu sotul meu am luat anul trecut un imprumut si am construit o casa care momentan este la \"rosu\"(el este titularul si eu imputernicit) si din ... (vezi toată discuția)
Partaj,dreptul de a vedea copilul mirela mihaela76 mirela mihaela76 Buna ziua am si eu o intrebare :sant impreuna de ceva vreme cu cineva care a m-ai fost casatorit si din prima casatorie au o fetita.dupa ce au divortat el ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri comune AdiRoman AdiRoman Buna ziua , Situatia este urmatoare : Un imobil , respectiv casa , construita pe trenul bun propiu ( cumparat inaintea casatoriei ) cu un ... (vezi toată discuția)