avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj,dreptul de a vedea copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj,dreptul de a vedea copilul

Buna ziua am si eu o intrebare :sant impreuna de ceva vreme cu cineva care a m-ai fost casatorit si din prima casatorie au o fetita.dupa ce au divortat el plateste pensie alimentara copilului lunar..fata are 8 ani...de 5 luni din diverse motive el nu isi poate vedea fiica..de fiecare data ea ii spune ba ca are meditatii ,ba ca nu are timp...ce poate face in cazul asta? :( Si m-ai am o alta intrebare:dupa divort sotii s-au reimpacat si au cumparat o casa impreuna...el a pus jumatate din bani (partea lui) cash iar ea a facut un imprumut la banca (partea ei) el fiind girant...dupa 4 ani s-au despartit iar ea parasind domiciliul,el a ramas in casa si plateste ratele ei la banca..( in cei 4 ani ratele s-au platit impreuna ) acum ea vine si cere dreptul de a se muta in casa sau jumatate din casa ce se poate face in situatia asta?
:(
Cel mai recent răspuns: mirela mihaela76 , utilizator 16:10, 31 Martie 2010
Am sa va raspund la prima intrebare pentru ca la cea de a doua nu am inteles nimic. Tatal poate sa introduca actiune de stabilire program de vizitare minor la lociunta sa daca face dovada ca are toate coditiile materiale si morale, daca nu la locuinta fostei sotii.
au divortat si s-au inpacat din nou....au cumparat o casa la care el a pus partea lui iar partea ei a facut imprumut in banca...dupa 4 ani de la cumpararea casei ea a parasit domiciliul cu fata cu tot el a ramas in casa platind datoriile ei ,acum ea vine si cere jumatate din casa
daca sotii au contribuit in comun la achizitionarea locuintei , imobilul reprezinta bun comun si va fi inclus in masa partajabila .
in fucntie de probatoriul administrat in cauza, instanta poate atribui imobilul unuia dintre soti cu obligatia de a palti sulta celuilalt .
cand au cumparat casa nu erau casatoriti...divortul era pronuntat....
1. in cf apar amandoi coproprietari?
2. ratele le-a platit el ca fiind din partea ei sau in calitate de girant, pe numele lui?

Alte discuții în legătură

Partaj helena76 helena76 In 2004 am achizitionat o casă cumpărată prin Legea 10,in rate cu avans 30%,urmând ca diferenta sa se achite in 15 ani.Avansul de 30% l-am achitat făcând ... (vezi toată discuția)
Proprietatea asupra imobilelor achizitionate prin credit in cazul divortului mirela mihaela76 mirela mihaela76 buna ziua eu locuiesc in grecia de 11 ani ...sant casatorita cu grec...am cumparat o casa impreuna prin banca.....daca eu divortez cu datoria de la banca ce ... (vezi toată discuția)
Datoriile fostului sot sunt si datoriile mele?datoriile mele sunt si ale viitorului sot? veraiordan veraiordan In urma cu ceva ani , am fost casatorita.Sotul, de la vremea respectiva, a facut doua imprumuturi la banca doar pe numele lui , iar la altul am fost girant.In ... (vezi toată discuția)