avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca la zi

sunt un angajat al unei firme de panificatie de 6 ani , nu am o functie stbilita : am fost angajat ca cocator dar pe parcurs a redus personalul si fiecare cand si cum poate face anumite trebuiri inclusiv vanzarea produselor..ieri angajatorul mi-a impus sa semnez o declaratie precum orice suma de bani introdusa in firma ne inregistrati si este prins de GFR PLATESC AMENZILE SI SANCTIUNILE ... CINE NU SEMNEAZA PLEACA . Evident ca nu am semnat asa ceva deoarece in acea firma nu sunt inregistrati toti banii di societate pe casa de marcat ...Doresc sa-mi depun incetarea contractului de munca la zi ...fara preaviz deoarece in cele 15 zile se pot intampla multe si nu vreau sa fiu tras la raspundere pt ilegalitatile altora ... POT SA-MI DEPUN DEMISIA LA ZI ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 11 Ianuarie 2014
1.Nu exista reglementata in legislatie notiunea de "Demisie la zi". Fie solicitati incearea c.i.m. prin demisie, fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor.

2. Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 81 din Codul muncii. Prin excepţie, contractul de muncă va înceta prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă. (art.81 alin.8 C.mun.).

3. Deoarece termenul de preaviz în cazul demisiei este prevăzut de lege în favoarea angajatorului, acesta poate renunţa la beneficiul lui, ceea ce conduce la încetarea contractului de muncă la data renunţării totale sau partiale la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)

4. Contractul individual de muncă poate înceta ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea (art.55 lit.b C.mun.). In acest caz, nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Demisie papaceala papaceala Buna ziua, Eu ma aflu in present in concediu medical dar doresc sa imi depun demisia in aceasta perioada cu prima zi lucratoare dupa perioada finalizarii ... (vezi toată discuția)
Preaviz in caz de demisie Barxs20 Barxs20 LUCREZ LA O FIRMA DE 2 LUNI.NU AM SEMNAT CIM,DAR LA ITM FIGUREZ CA ANGAJATA A ACELEI FIRME PE PERIOADA DETERMINATA DE 3LUNI.POT PLECA FARA PREAVIZ? (vezi toată discuția)