avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer pe functie de secretar comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer pe functie de secretar comuna

buna ziua,
asi dorii sa stiu daca este posibil sa se faca un transfer pe post de secretar de comuna , vacant, avand in vedere ca sunt angajata pe post de consilier juridic de 5 ani la aceeasi primarie la care este vacant postul de secretar , iar vechimea in primarie este de 21 ani . mentionez ca am mai ocupat post de secretar 6 luni, cand secretarul a avut probleme de sanatate .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: tora68 , utilizator 11:59, 11 Ianuarie 2014
Transfer nu se poate face , insa pot fi incidente :
- delegarea de competente
sau
- modificarea functiei
multumesc de raspuns, dar nu stiu care este procedura la modificarea functiei
Sunteti functionar public sau personal contractual?
functionar public
1. In situaţia în care funcţia publică de conducere de secretar al comunei este vacantă sau temporar vacantă şi în cadrul autorităţii sau instituţiei publice nu există persoane care să îndeplinească condiţiile de studii şi de vechime, funcţia poate fi exercitată cu caracter temporar şi de funcţionari publici care nu îndeplinesc ambele sau niciuna dintre aceste condiţii,cu obligaţia obţinerii avizului ANFP privind exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere vacante.

2. Conform legilor în vigoare, secretarul comunei este funcţionar public de conducere, cu studii superioare juridice sau administrative.

3. Legea nr.284/2010
Art. 25. - (1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care indeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni intr-un an calendaristic, dacă in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.
(2) In mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 6 luni, dacă in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.
(3) In perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.

In acest sens, prefectul va putea emite un act administrativ prin care sa va numaesca secretar pe o perioada de maxim 6 luni .

Alte discuții în legătură

Functie publica de conducere aneta-aneta aneta-aneta Pot fi numita intr-o functie publica de conducere daca am doar 1 an si 6 luni vechime in functie publica de executie clasa I.? (vezi toată discuția)
Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public la alt compartiment serban_ana67 serban_ana67 Buna ziua! Sunt functionar public la o primarie la compartimentul asistenta sociala.Pe data de 19 .11.2012 este ultima zi de depunere a dosarelor de ... (vezi toată discuția)