avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract prestari servicii/ colaborare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract prestari servicii/ colaborare?

buna ziua. firma la care lucrez a angajat un domn care sa se ocupe de PSI. firma nu a mai avut pana acum pe nimeni care sa se ocupe de acest lucru. acest domn nu ne poate elibera factura, insa doreste sa se incheie un contract intre el si firma.
ce fel de contract sa incheiem? de prestari servicii, colaborare ? va rog daca puteti sa-mi trimiteti si un model.
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 9 Aprilie 2009
se poate incheia contract civil, conform Codului Fiscal, pentru activitati cu caracter nepermanent. Varianta indicata, avand in vedere ca aceasta activitate are caracter permanent, domnul poate sa se autorizeze la Registrul Comertului ca PFA, incheiati contract de prestari servicii in baza caruia va factura lunar.
Temeiul legal al incheierii al contractelor civile de prestari servicii il constituie Codul civil si nu Codul fiscal .... ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare, fara contract individual de munca claudia_d claudia_d Buna ziua, Reprezint un SRL, platitor de tva si doresc angajarea a 2 persoane (firma este prestatoare de servicii) CU CONTRACT DE COLABORARE, dar si oferirea ... (vezi toată discuția)
Conventia civila depeta depeta Buna ziua! Va trebui sa plec in concediu de studii timpt de 4 / 6 luni si trebuie sa aduc inlocuitor pe locul meu. Am inteles de la biroul de resurse umane ... (vezi toată discuția)
Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)