avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventia civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventia civila

Buna ziua!
Va trebui sa plec in concediu de studii timpt de 4 / 6 luni si trebuie sa aduc inlocuitor pe locul meu.
Am inteles de la biroul de resurse umane ca, posturile fiind blocate, nu se pot face angajari pe perioada determinata, ci se pot incheia doar conventii civile, iar pentru conventia civila, cel "angajat": trebuie sa fie obligatoriu PFA. Exista si alta posibilitate de incheiere a conventiei civile? Infintarea unui PFA necesita timp si bani, iar dupa infiintare cumparat casa de marcat, registru de acte si alergat la depus impozite, iar dupa perioada de 4 sau 6 luni va trebui sa desfiinteze firma (alti bani, alta distractie). Deci acest efort nu este justificat.
Intrebarea este: Conventia civila nu se poate incheia fara PFA? mentionez ca este vorba de munca de birou.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:54, 25 Iulie 2009
Pentru o perioada bine determinata si pentru o lucrare anume se poate incheia conventie civila de prestari servicii cu o persoana fizica.

Pentru o perioada bine determinata si pentru o lucrare anume se poate incheia conventie civila de prestari servicii cu o persoana fizica.



Corect. =D>=D>=D>=D>=D>
Una dintre prevederile legii este aceea ca o PFA nu poate avea relatii contractuale cu o singura persoana juridica tocmai pentru a forta angajarea cu contract individual de munca.

In cazul descris mai sus cred ca cea mai corecta este incheierea unui contract individual de munca.

Totusi, @depeta, fii mai explicita: de ce nu se pot face angajari?
Iulian Manea a scris:

Una dintre prevederile legii este aceea ca o PFA nu poate avea relatii contractuale cu o singura persoana juridica tocmai pentru a forta angajarea cu contract individual de munca.


Am putea stim unde este prevazuta o astfel de obligatie ???
Nu va suparati, dar cred ca nu am vazut aceasta lege B-)
Iulian Manea:
Stimate coleg,
S-ar putea ca dvs. sa stiti ceva ce noi nu stim si de aceea va rugam sa precizati prevederile legale ale afirmatiilor dvs. pentru a nu dezinforma pe utilizatorii acestui forum!
Precizarea dvs. este importanta si schimba radical raspunsurile noastre, de aceea am rugamintea sa ne spuneti unde scrie asa ceva.
Cu multumiri!

Alte discuții în legătură

Colaborator ca pfa p_andrada p_andrada Buna, Am si eu o intrebare pentru experti: vreau sa ma angajez la o firma. Aceasta firma imi ofera ocazia de a lucra cu carte de munca sau de a lucra cu ei ... (vezi toată discuția)
Schimbarea contractului individual de munca in conventie de prestari servicii sylvia71 sylvia71 Buna ziua, Lucrez la o asociatie de proprietari cu contract individual de munca si am dori sa schimbam in conventie de prestari servicii. As ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii sau conventie civila intre un srl si o persoana fizica crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog mult sa ma ajutati. Am un SRL si doresc sa angajez o persoana pentru executarea anumite lucrari de instalatii. ... (vezi toată discuția)