avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare din tara cu copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare din tara cu copilul minor

as vrea sa plec din tara cu fetita mea care are 3 ani; nu am fost casatorita dar copilul e recunoscut de tata. as putea pleca fara acordul lui? el nu este deacord. va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:05, 13 Ianuarie 2014
Fara acordul tatalui nu se poate iesi din tara cu fetita dvs, decat in situatia in care aveti o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila prin care v-a fost incredintata fetita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
doar promovand proces pentru suplinirea consimtamantului veti putea . trebuie insa sa demonstrati ca tatal refuza nejustificat sa va dea acordul . cu un avocat priceput care sa va gestioneze procesul se poate obtine relativ repede ( desigur sa aveti probe)
Puteti iesi din tara impreuna cu minorul numai daca obtineti:
1.- fie o hotarare definitiva prin care minorului i se stabileste locuinta la domiciliul dvs. si autoritatea parinteasca sa fie exercitata in mod exclusiv de catre dvs.,
2.- fie o hotarare definitiva de suplinire a consimtamantului tatalui.
Da, nu puteti rezolva decat prin proces.
Va trebui sa justificati de ce vreti sa iesiti din tara cu minorul, pentru cat timp si sa dovediti ca tatal este de rea credinta.
Daca vreti sa plecati definitiv sau pentru cateva luni sansele de reusita sunt extrem de reduse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara.in ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ... Ana ionela Ana ionela Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Andre31 Andre31 Buna ziua sunt mama unei fetite de 10 si 3 luni.De la varsta de 1 an si 10 luni fetita mia fost incredintata mie. Eu mam recasatorit si fetita locuieste cu ... (vezi toată discuția)
Custodie minor dupa noul cod isabel05 isabel05 buna seara, va rog din suflet sa imi spuneti ce sanse am sa obtin custodia copilului meu, mai exact vreau sa ies din tara cu copilul fara acordul tatalui pt ... (vezi toată discuția)