avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare apartament

La cumpararea unui apartament fara credit ipotecar , am semnat un contract de vanzare (nu vanzare-cumparare , ci contract de vanzare).
Astfel, in ziua semnarii contractului a fost platita o mare parte din suma si a ramas un rest de plata de achitat (pana la o anumita data) pentru care vanzatorul si-a rezervat ipoteca legala. Vanzatorul este persoana fizica.
In contract scrie ca dupa achitarea restului de plata cumparatorul urmeaza sa " intre in stapanire de fapt".
As vrea sa stiu daca in ziua achitarii restului de bani contractul trebuie refacut sau ce acte aditionale ar trebui semnate.
Cel mai recent răspuns: adicris1 , utilizator 16:14, 15 Ianuarie 2014
Buna seara,
Mi se pare normal sa incheiati un contract de vanzare-cumparare pe toata suma, prin care dvs. deveniti proprietarul de drept. Sau in cel mai rau caz, se incheie un act aditional la contract, la notar, in care se mentioneaza ca v-ati achitat de obligatia de plata iar clauza ipotecara devine nula si dvs. intrati in posesia apartamentului.
Sper sa va fie de folos raspunsul meu.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rest de plata contract de vanzare cumparare apartament oviddix oviddix Buna ziua, In anul 2000 s-a incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un apartament, autentificat la notar; suma totala 125.000.000 lei (vechi). Prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren in rate danadom38 danadom38 Care este procedura pentru vanzarea unui teren intravilan in 3 rate ? Care sunt riscurile pe care si le asuma vanzatorul ? Dar ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare persi persi Buna ziua! Vrem sa cumparam un apartament cu avans de 27.000 eur si restul in rate lunare pe o perioada de 10 ani. pretul apartamentului este de 42.000 eur in ... (vezi toată discuția)