avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In apel se mai citeaza partile pentru primul termen de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In apel se mai citeaza partile pentru primul termen de judecata?

O colega avocata zice ca nu se mai citeaza partile in apel si ca sunt obligate sa se informeze singure.
Adica sustine ca nu se mai citeaza partile.
Ce parere aveti?

Exista un text de lege care sa suprime citarea in apel?
Eu nu am intalnit acest text de lege.
Se mai citeaza partile in apel.
Eu am avut un proces (in apel ) in luna decembrie 2013
si am fost citata.
si in apel se citeaza partile.
Ca sa fiu mai explicit este vorba de Noul cod de procedura civila si nu de vechiul cod unde citarea era obligatorie.

Asa este si firesc sa fie deoarece nu oricine se poate informa despre dosar.
Nu stiu de unde a tras colega avocata concluzia ca partile nu se mai citeaza in apel pentru primul termen de judecata.
Ea merge la termen desi nu a fost nimeni citat iar clientii mei nu se vor prezenta ca nu au fost citati.Ea sustine ca procedura este legala si daca nu a fost nimeni citat.

Toti au de platit si taxa de timbru si nu se stie in ce cuantum ca nu au primit citatie.

În calea de atac a apelului vor fi citate toate părțile. Prevedere legală: art. XV, alin. (6) și alin. (7) din Legea nr. 2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanțelor judecătorești, precum și pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.
Art. XV
...................
(6) In termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
(7) In cazul in care intimatul nu a depus intampinare in termenul prevazut la alin. (3) sau, dupa caz, apelantul nu a comunicat raspuns la intampinare in termenul prevazut la alin. (4), la data expirarii termenului corespunzator, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
Asteptam sa raspundeti doamna Gabriela =D>

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

In cazul meu din apel, in fata primei instante s-au judecat pe vechea procedura, dar eu am invocat ca trebuia sa se judece pe noul cod deoarece vreau sa se trimita cauza spre rejudecare.
Culmea este ca cei care au invocat noua lege nu le convine sa se trimita cauza spre rejudecare desi ei au invocat noua lege in reconventionala lor.

De aceea, ar trebui sa fie pe vechea lege si apelul ca si procedura de judecata si nu pe noua lege daca asa s-a judecat in prima instanta insa poate ca instanta de apel intra direct pe noua lege.Cine stie ce le mai trece prin cap la instante...

Apelul l-am motivat in termen conform cu noua lege.
Nu s-a comunicat apelul niciuneia dintre parti si nici intampinare la apelul celeilalte parti nu am depus deoarece nu s-a comunicat apelul.

S-a fixat un termen foarte scurt si nimeni nu a fost citat.
Cam la o luna s-a fixat termenul la instanta de apel desi au fost sarbatorile acum in decembrie...
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Contestație la executare. necitarea părților civile poate constitui un motiv de desființare a sentinței de trimitere spre rejudecare? Grigoras Adriana Grigoras Adriana Buna seara! Necitarea părților civile de catre instanța de fond într -o cauză penală avand ca obiect contestatie la executare (art 598 litera d - in ... (vezi toată discuția)
Proces inceput pe vechea lege in calitate de parat si schimbarea calitatii in parat-reclamant prin formularea cererii reconventionale CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In opinia mea, o persoana care este chemata in calitate parat pe vechea lege (C.pr. civ. din 1865 ) si depune cerere reconventionala peste termenul prevazut de ... (vezi toată discuția)
Judecare dosar fara citarea reclamantului gigelas gigelas Buna seara, Un dosar avand ca obiect Fond Funciar - nulitate absoluta a unui titlu de proprietate. 1 - S-au emis citatii pentru primul termen - ... (vezi toată discuția)