avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Forma de organizare ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Forma de organizare ?

Buna seara,
As dori sa-mi fac o Asociatie,Intreprindere Individuala,IF,club,etc.dar nu stiu pentru care sa optez.
Obiectul de activitate ar fi turism pe bicicleta.Cicloturism.
Stie cineva sa ma indrume in acest sens ? Ce fel de forma juridica ar trebui sa fie, astfel incat sa pot organiza excursii pe bicicleta,cazare la cort,vizitarea unor obiective turistice,etc. Bineinteles,contra cost,deci va fi si un profit.
Cat mai multe detalii as dori.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 09:30, 3 Februarie 2014
Daca urmariti ca sa desfasurati aceasta activitate in scopul obtinerii de profit pentru dumneavoastra si un grup restrans de parteneri, trebuie sa va indreptati catre infiintarea unui club sportiv pe structura unui srl sau o asociatie sportiva fara personalitate juridica (o forma chiar mult mai ieftina si care poate sa functioneze doar cu cateva persoane).
Constituirea unei asociatii sportive fara personalitate juridica da dreptul acesteia la obtinerea unui certificat de identitate sportiva, precum si la afilierea la asociatia judeteana pe ramura de sport corespunzatoare, in vederea participarii la competitiile sportive oficiale locale, pana la nivel de judet (alin. 1, art. 25, legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000).
@George Neagu: Faceti o confuzie. Userul "gigelas" vrea sa faca CICLOTURISM, care nu are nimic a face cu CICLISMUL SPORTIV, cluburile sportive ( SRL sau ONG) sau asociatiile sportive in sensul Legii 69 / 2000 (structuri fara personalitate juridica) sunt pentru SPORT, nu pentru activitati turistice ./ recreative. O asociatie pe OG 26/2000 e cea mai potrivita daca vor sa practice in principal ei insisi cicloturism, sau un SRL care isi face agentie de turism e cel indicat daca vor in principal sa presteze servicii de profil pentru alte persoane.... Din cate inteleg, a doua varianta este cea vizata, prin urmare ar trebui facut SRL care sa isi obtina licenta de agentie de turism touroperatoare si conducatorul ei trebuie sa aiba brevet de turism. PS Eu insumi activez de peste 20 de ani intr-un club de cicloturism, care e organizat ca ONG, dar nu facem activitati decat pentru proprii membri si nimic contra cost, deci nu facem activitate economica, astfel ca forma de ONG ne e cea adecvata... Daca am fi vrut sa facem exclusiv sau in principal cicloturism pe bani, pentru clienti, trebuia SRL pe care sa facem agentie de turism, altfel e ilegal oricum am intoarce-o, desi unii incearca diverse "smecherii" in domeniu pentru a mai "fenta" legislatia, dar daca apare o problema ex. un accident iese totul la suprafata si poti fi consecinte juridice foarte serioase pentru cine a vrut sa fenteze legislatia...
Am inteles.Va multumesc pentru raspunsuri.
O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie aviatie sportiva Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Se doreste infiintarea unei asociatii de aviatie. Care este forma cea mai buna si cea mai transparenta? Prin aceasta asociatie se doreste ... (vezi toată discuția)
Cum infiintez o asociatie sportiva? hd76avr hd76avr Buna seara! Mobilul intrebarii: doresc sa organizez un concurs de ciclism montan la mine in zona. Fiind un ciclist cu experienta, participand la f. multe ... (vezi toată discuția)
Ong-urile cu profil sportiv pot obtine cis hd76avr hd76avr Buna ziua!Anul acesta am infiintat o asociatie sportiva in a carei denumire apar cuvintele \\"Asociatia Sportiva................\\" (nu-i scriu numele complet ... (vezi toată discuția)