avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie aviatie sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie aviatie sportiva

Buna ziua,

Se doreste infiintarea unei asociatii de aviatie.

Care este forma cea mai buna si cea mai transparenta?
Prin aceasta asociatie se doreste instruirea tinerilor pentru a deveni piloti, se vor organiza activitati de zbor pentru pilotii sportivi, se vor presta servicii de transport in domeniul sanitar si turistic, etc.
Aceasta asociatie este mai bine sa o infiintam pe legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000 -ca si asociatie sportiva sau pe legea nr. 26/2000 privind asociatiile si fundatiile - ca ONG?
Asociatia sportiva poate fi infiintata si pe legea nr. 26/2000 privind asociatiile si fundatiile?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:54, 10 Aprilie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia sportiva in sensul Legii 69 / 2000 este o structura fara personalitate juridica, si deci care nu este subiect de drept distinct, si apar mari probleme de functionare daca e vorba sa incheie contracte, sa ruleze sume, sa administreze bunuri.... Iar Cluburile sportive in sensul Legii 69 / 2000, au personalitate juridica, si sunt fie societati comerciale, fie asociatii infiintate cf. OG 26 / 2000. Nu exista persoane juridice infiintate in baza Legii 69 / 2000 - ea nu instituie forme juridice proprii cu personalitate juridica, ci doar specifica in ce conditii structuri infiintate in baza altor legi pot fi recunoscute ca structura sportiva in sensul legii sportive...
Atentie la sursele de venit - daca veti avea putine venituri de tip non-profit ex. taxe de inscriere, cotizatii, donatii, sponsorizari, 2%, granturi din fonduri publice sau private, dar multe venituri din prestare de servicii contra cost ex. cursuri contra cost, activitati de transport... ar putea fi o problema cu activitatea economica directa pt ca ar putea sa nu mai fie considerata accesorie fata de cea principala, non-profit, insa problema se rezolva atunci infiintand un SRL si facand prin acesta activitatile contra-cost... deci varianta asociatie pe baza OG 26 / 2000 pare cea mai indicata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare ong in asociatie club sportiv nuzzuvalea nuzzuvalea Cum se poate transforma si ce pasi trebuie urmati pentru ca un ONG deja existent (infiintata conform Legii 246/2005) sa devina Asociatie Club Sportiv ... (vezi toată discuția)
Forma de organizare ? gigelas gigelas Buna seara, As dori sa-mi fac o Asociatie,Intreprindere Individuala,IF,club,etc.dar nu stiu pentru care sa optez. Obiectul de activitate ar fi turism pe ... (vezi toată discuția)
Asociație sau club sportiv Violinamaria Violinamaria Buna ziua vreau sa înființeze o asociație sau un club sportiv, din cate am înțeles eu clubul sportiv.Intrebarea mea este Ce sa înființeze că sa pot ... (vezi toată discuția)